Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξασθενεί η άνοδος στη Wall Street

Η πολύ καλή εμφάνιση του τεχνολογικού κλάδου μετά τα αποτελέσματα της Intel δεν αρκεί για να κρατήσει "ζωντανή" την άνοδο στη Wall Street. Στο επίκεντρο και η FED. Mικτό κλείσιμο στις ευρωπαικές αγορές.

Η πολύ καλή εμφάνιση του τεχνολογικού κλάδου μετά τα αποτελέσματα της Intel ανατρέπει τις αρχικές διορθωτικές διαθέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο και δημιουργεί θετική επενδυτική ψυχολογία, στηρίζοντας την αγορά σε θετικά πρόσημα επί 7η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η FED που αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής (FOMC).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με διαθέσεις ρευστοποιήσεων και ενδείξεις κόπωσης μετά από έξι συνεχομενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Εξαίρεση αποτέλεσε από την αρχή της συνεδρίασης ο τεχνολογικός κλάδος και σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς τα αποτελέσματα του τεχνολογικού «γίγαντα» Intel αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 10.380 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 1.098 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,7% στις 2.257 μονάδες.

Τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα της Intel (+3,5%) ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθησυχάζοντας τους φόβους για επιβράδυνση στις τεχνολογικές δαπάνες.

Καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα ανακοίνωσε και η ολλανδική ASML (+1,33), επιτείνοντας την τεχνολογική άνοδο.

Ο τεχνολογικός κλάδος στην Wall Street ευθυγραμμίζεται και η Seagate Technology αποκομίζει κέρδη 4,29%, η Dell 0,53%, η Microsoft 1,39% ενώ η Apple 1,4% και η Cisco 3%.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Credit Suisse υποχωρεί 2% κατόπιν εισαγγελικής έρευνας στον οικο στην Γερμανία.

Στις επιφυλακτικές διαθέσεις συνέβαλε η ανακοίνωση περαιτέρω μείωσης στις λιανικές πωλήσεις Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια η κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, από την οποία οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για την πιστωτική στρατηγική της τράπεζας.

Διορθωτική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις κερδών στις τράπεζες, μετά τα πολυήμερα κέρδη. Στήριξη προσέφερε και εδώ ο τεχνολογικός κλάδος.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,33% στις 5.253,52 μονάδες, ο DAX 0,3% υψηλότερα στις 6.209,76 μονάδες, ο CAC με απώλειες 0,13% στις 3.632,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v