Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Alcoa έδωσε συνέχεια στο σερί της Wall

Κέρδη για έκτη διαδοχική συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς τα πρώτα μηνύματα από τα αποτελέσματα β' τριμήνου, όπως αποτυπώνονται στα μεγέθη της Alcoa, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Ανοδικά οι ευρωαγορές. 

Κέρδη για έκτη διαδοχική συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς τα πρώτα μηνύματα από τα αποτελέσματα β' τριμήνου, όπως αποτυπώνονται στα μεγέθη της Alcoa, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Τον χορό των αποτελεσμάτων Q2 άνοιξε η αμερικανική Alcoa μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, ανακοινώνοντας καλύτερη της αναμενομένης αύξηση κερδών 22% στο β΄ τρίμηνο και κάνοντας πρόβλεψη για αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου.

Ράλι και για τη μετοχή της αμερικανικής επιχείρησης σιδηροδρόμων CSX, κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση κερδών 36%, η γερμανική BMW αναβάθμισε την πρόβλεψη κερδοφορίας της, ενώ η ινδική Infosys Technologies επίσης αναβάθμισε τις προβλέψεις της, αν και ανακοίνωσε χειρότερη της αναμενομένης μείωση κερδών 2%.

Ισχυρή άνοδος και για τον τεχνολογικό κολοσσό Intel και την αλυσίδα fast-food Yum Brands, που ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Ανέλπιστα θετική ήταν και η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας από την αμερικανική αγορά για το εμπορικό ισοζύγιο, καθώς έδειξε σημαντική βελτίωση στην αμερικανική κατανάλωση και εύρωστη αύξηση στις εξαγωγές των ΗΠΑ.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 1,35% στα 23,2 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κατέγραφε ράλι 5,28% στα 2,59 δολάρια. Άνοδος 1,98% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 4,12 δολάρια.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.363 μονάδες με κέρδη 1,44%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,99% στις 2.242 μονάδες. Κέρδη 1,53% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.095 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κλείνοντας με άνοδο επί 6η συνεχόμενη συνεδρίαση και αισθητή ανάκαμψη στις τράπεζες καθώς φημολογείται ότι οι νέες ρυθμίσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια θα είναι «χαλαρές», όπως και χάρη στην επιτυχή πώληση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

Ο FTSE έκλεισε με άνοδο 2%, ο DAX 1,87%, ενώ ο CAC 1,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v