Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλή αρχή στο Q2 για Wall-ευρωαγορές

Τα αποτελέσματα της Alcoa δημιουργούν πολύ καλή επενδυτική ψυχολογία στη Wall και στις ευρωαγορές, που έτσι αγνοούν τα "καμπανάκια" από την Κίνα και την Πορτογαλία. Θετική "έκπληξη" από το εμπορικό ισοζύγιο ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της Alcoa δημιουργούν καλή επενδυτική ψυχολογία στη Wall Street, όπως και στις ευρωαγορές, παρά τις ενδείξεις επιφύλαξης από την Κίνα και την Πορτογαλία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,31% στις 10.350 μονάδες, ο S&P 1,23% στις 1.091 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,15% στις 2.220 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ανεπαίσθητες μεταβολές χθες, περιμένοντας την κρίσιμη έναρξη των αποτελεσμάτων εσόδων και κερδών από τις μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις του πλανητη.

Τον χορό άνοιξε πράγματι η αμερικανική Alcoa μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, ανακοινώνοντας καλύτερη της αναμενομένης αύξηση κερδών 22% στο β΄ τρίμηνο και κάνοντας πρόβλεψη για αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου.

Υπήρξαν κι άλλες θετικές εταιρικές ανακοινώσεις ανά τον πλανήτη. Η CSX ενισχύεται 1,35% κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση κερδών 36%, η BMW αναβάθμισε την πρόβλεψη κερδοφορίας της, ενώ η ινδική Infosys Technologies επίσης αναβάθμισε τις προβλέψεις της, αν και ανακοίνωσε χειρότερη της αναμενομένης μείωση κερδών 2%. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός Intel (+1,63%) και η αλυσίδα fast-food Yum Brands (+1,49%) ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι επενδυτές χειροκροτούν την έναρξη του Q2, αφήνοντας στην άκρη τις ανησυχίες που δημιουργεί στο μακροοικονομικό επίπεδο η υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody's, η απαισιόδοξη ανάγνωση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία και τα νέα μέτρα της Κίνας για συγκράτηση στην αγορά ακινήτων, η οποία και συνέβαλε στις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας από την αμερικανική αγορά, το εμπορικό ισοζύγιο, ήταν ανέλπιστα θετική, καθώς έδειξε σημαντική βελτίωση στην αμερικανική κατανάλωση και εύρωστη αύξηση στις εξαγωγές των ΗΠΑ.

Στις ευρωαγορές εξελίσσεται μια δυνατή συνεδρίαση, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 1,92%, τον DAX 1,81% και τον CAC 1,89%.

Βοηθούν τόσο τα καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα όσο και η στήριξη στις τράπεζες χάρη σε φήμη ότι οι προγραμματιζόμενες ρυθμίσεις κεφαλαιακής επάρκειας θα είναι "χαλαρές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v