Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall Street περιμένοντας το Q2

Ηπιες κινήσεις στο κλείσιμο μια δυνατής εβδομάδας (+5%), εμφανίζει η Wall, με τους επενδυτές να λαμβάνουν θέσεις για την έναρξη του Q2. Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές. Κέρδη μετάλλων-εμπορευμάτων λόγω επιτοκίων Ν.Κορέας.

Ηπια σταθεροποίηση στο κλείσιμο μια δυνατής εβδομάδας, με άνοδο σχεδόν 5%, εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να λαμβάνουν θέσεις για την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων β΄τριμήνου, την επόμενη εβδομάδα.

Μετά από ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 10.160 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,27% στις 1.073 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,33% στις 2.182 μονάδες.

Η Wall Street ενισχύθηκε χθες, αντλώντας στήριξη από τα μικτά μεγέθη για τις πωλήσεις του λιανεμπορίου, την μεγαλυτερη της αναμενόμενης πτώση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθως και τις αισιόδοξες δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομία.

Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 4,7% μέχρι την σημερινή συνεδρίαση στην εβδομάδα.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων Q2 από τις μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης ξεκινά επισήμως την Δευτέρα, με την ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού Alcoa, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street.

Οι επενδυτές τρέφουν αρκετές ελπίδες για τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, αλλά αυτή η αισιοδοξία εκδηλώνεται με συγκράτηση, εξαιτίας των γενικότερων φόβων για επιβράδυνση στην ήδη αναιμική οικονομική ανάπτυξη.

Από το σημερινό μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η Airgas ενισχύεται κατόπιν της αναβαθμισμένης προσφοράς από την Air Products.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι κλάδοι μετάλλων και ενέργειας, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στη Ν. Κορέα ενισχύει τις ελπίδες για δυναμική ανάπτυξη στις ασιατικές οικονομίες και άρα συνεχιζόμενη βελτίωση της ζήτησης.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,22%, ο DAX 0,24%, ενώ ο CAC 0,22%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v