Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φόβος "διπλής ύφεσης" στις αναζητήσεις της Google

Οι Αμερικανοί μάλλον φοβούνται την "διπλή ύφεση" στην οικονομία, αν κρίνουμε από τις αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης Google.

Φόβος διπλής ύφεσης στις αναζητήσεις της Google
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες «διπλής ύφεσης» στην αμερικανική, κυρίως, οικονομία, αλλά οι απλοί πολίτες μάλλον φοβούνται αυτή την προοπτική, αν κρίνουμε από τις αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης Google.

Πράγματι, ο δείκτης Google Trends, που παρακολουθεί τους όγκους των αναζητήσεων όρων και θεωρείται ένας αποτελεσματικός δείκτης «μαζικής ψυχολογίας», εμφανίζει κάθετη άνοδο στην αναζήτηση του όρου "double dip" τις τελευταίες εβδομάδες.

Για την ακρίβεια, ενώ ο εν λόγω δείκτης κινήθηκε γύρω από τον συντελεστή του 3 για πολλά χρόνια, εκτινάχθηκε στο 6-8 κατά την διάρκεια του 2009, παρέμεινε κοντά στο 5 στο 2010 μέχρι τις αρχές Απριλίου, όταν άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα με αποτέλεσμα να κινείται τώρα κοντά στο 13.

Ο κ. Rob Carnell της ING υπογραμμίζει αυτή την εξέλιξη στο Market Watch, σημειώνοντας ότι, αντιθέτως, οι αναζητήσεις για τον όρο «υπερπληθωρισμός» που ήταν προηγούμενο «φαβορί» στις αναζητήσεις οικονομικού περιεχομένου, έχουν λιγοστέψει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v