Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αϊσιο τέλος στην διαμάχη της Google με την Κίνα

Η Google εξασφάλισε τελικά την ανανέωση της άδειάς της στην Κίνα, μετά από μία πολύκροτη διαμάχη με την κυβέρνηση του Πεκίνου, για την εφαρμοζόμενη πολιτική λογοκρισίας.

Αϊσιο τέλος στην διαμάχη της Google με την Κίνα
Η Google εξασφάλισε τελικά την ανανέωση της άδειάς της στην Κίνα, μετά από μία πολύκροτη διαφωνία με την κυβέρνηση του Πεκίνου για την εφαρμοζόμενη πολιτική λογοκρισίας.

«Είμαστε ευτυχείς με την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να ανανεώσει την άδειά μας» αναφέρει η εταιρεία στο blog της.

Η διαμάχη με την κυβέρνηση του Πεκίνου ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν η Google άρχισε να διαμαρτύρεται για την πολιτική λογοκρισίας που εφαρμόζεται στην Κίνα. Τον Μάρτιο, άρχισε να κατευθύνει  αυτόματα τους χρήστες του κινεζικού της site, στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της στο Χονγκ Κονγκ που βεβαίως δεν υπόκειται σε λογοκρισία.

Η κινεζική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα απειλώντας με μη ανανέωση της άδειας της Google στην Κίνα. Έτσι η Google οδηγήθηκε σε αναδίπλωση. Η αυτόματη κατεύθυνση των Κινέζων στην ιστοσελίδα του Χονγκ Κονγκ καταργήθηκε τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα και η κινεζική κυβέρνηση να ανανεώσει την άδειά της.

Άλλωστε, η Κίνα έχει περίπου 384 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου και η Google, η οποία θέλει να διατηρήσει την αναπτυξιακή της πορεία, δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την τεράστια αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v