Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για το Q2 στηρίζουν την Wall Street

Οι ελπίδες για καλά εταιρικά αποτελέσματα το β΄ τρίμηνο προσφέρουν στήριξη στην Wall, με την ευοίωνη πρόβλεψη της State Street να ευνοεί τον τραπεζικό κλάδο. Τα stress tests "στρεσάρουν", αντίθετα, τις ευρωτράπεζες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι ελπίδες ότι η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ θα περιέχει ευχάριστες εκπλήξεις, προσφέρουν στήριξη στην Wall Street και ειδικά στις τράπεζες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις από όλο τον πλανήτη εξακολουθούν να δημιουργούν ανησυχίες για τους ρυθμούς ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και συγκρατούν τις ανοδικές διαθέσεις,

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,74% στις 9.814 μονάδες, ο S&P 0,97% στις 1.038 μονάδες, ο Nasdaq 1,01% στις 2.115 μονάδες.

Η State Street εκτινάσσεται 9,2% και στηρίζει σε ανάκαμψη των τραπεζικό κλάδο, κατόπιν ανακοίνωσης αισιόδοξων προβλέψεων κερδοφορίας.

Η Microsoft ενισχύεται ελαφρώς μετά τις φήμες ότι θα ανακοινώσει σύντομα απολύσεις αλλά λίγες σε αριθμό, σε σχέση με τις 5.000 περσινές απολύσεις.

Η μετοχή της Family Dollar Stores διολισθαίνει 5,4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων οικονομικού γ΄τριμήνου, που έδειξαν αύξηση καθαρών κερδών 19%.

Η Dollar Thrifty Automotive υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση των δικών της αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο τίτλος της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ενισχύεται 1% μετά την χθεσινή πτώση 16% που πίεσε την μετοχή κάτω από την τιμή εισαγωγής της, την περασμένη εβδομάδα.

Οι φόβοι για την ανάπτυξη και νευρικότητα εν αναμονή της ανακοίνωσης των κριτηρίων των ευρωπαϊκών τραπεζικών stress test, συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στους χρηματοπιστωτικούς κλάδους των ευρωαγορών.

Οι πιέσεις περιορίζονται με το θετικό γύρισμα των futures της Wall το μεσημέρι και ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,37%, ο DAX 0,18%, ενώ ο CAC 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v