Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδή ρεκόρ ανακοίνωσε η Samsung

Αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 87% ανακοίνωσε η Samsung. Επιφυλκτικότητα αναλυτών και επενδυτών ως προς την μετέπειτα πορεία των πωλήσεων της εταιρείας που βασίζεται στις εξαγωγές στην ευρωζώνη.

Κερδή ρεκόρ ανακοίνωσε η Samsung
Παρά την ανακοίνωση της Samsung για αύξηση κερδών σε επίπεδα ρεκόρ, οι αγορές δεν εντυπωσιάστηκαν. Η μετοχή της εταιρείας βρέθηκε να υποχωρεί σήμερα κατά 0,8% κυρίως λόγω των προβλέψεων για τις μελλοντικές πωλήσεις της εταιρείας εν μέσω του δυσμενούς κλίματος κυρίως από την ευρωπαϊκή αγορά όπου εξάγονται κατά κύριο λόγο για τα προϊόντα της Samsung.

Συγκεκριμένα, η Samsung ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ότι τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 87% στα πέντε τρισ. γουόν (4,1 δισ. δολάρια) από 2,67 τρισ. γουόν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 14%.

Ως προς την μετέπειτα πορεία ωστόσο, οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί και προβλέπουν κορύφωση της ανοδικής πορείας των κερδών κατά το τρίτο τρίμηνο. Για το τέταρτο τρίμηνο προβλέπουν μείωση της κερδοφορίας κατά 20%, ενώ συνολικά για το 2010 προβλέπουν ενίσχυση των λειτουργικών κερδών κατά 70% σε ετήσια βάση στο ποσό ρεκόρ των 18,5 τρισ. γουόν.

Η υποτονική ζήτηση από την ευρωπαϊκή αγορά για τεχνολογικά προϊόντα και η υποχώρηση του ευρώ έναντι του γεν εκτιμάται ότι θα πλήξουν την κερδοφορία της Samsung. Επισημαίνεται άλλωστε, ότι η ευρωπαϊκή αγορά αντιστοιχεί στο 30%-40% των πωλήσεων τηλεοράσεων και τηλεφώνων της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v