Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Monsanto-BASF: 1 δισ. στο βιοτεχνολογικό στάρι

Η BASF και η Monsanto ανακοίνωσαν ότι θα διπλασιάσουν σχεδόν τις επενδύσεις τους στην ήδη υπάρχουσα κοινοπραξία βιοτεχνολογικών καλλιεργειών, προκειμένου να αναπτύξουν τις δραστηριότητες στο σιτάρι.

Monsanto-BASF: 1 δισ. στο βιοτεχνολογικό στάρι
Η BASF και η Monsanto ανακοίνωσαν ότι θα διπλασιάσουν σχεδόν τις επενδύσεις τους στην ήδη υπάρχουσα κοινοπραξία βιοτεχνολογικών καλλιεργειών, προκειμένου να αναπτύξουν τις δραστηριότητες στο σιτάρι, μιας από τις κρισιμότερες καλλιέργειες που δεν έχει ακόμη ενταχθεί στην την εμπορία βιοτεχνολογικών προϊόντων.

Οι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν πάνω από 1 δισ. δολ. στην κοινοπραξία που είχαν δημιουργήσει το 2007 και σήμερα έχει προϋπολογισμό περίπου 1,5 δισ. δολ. και δραστηριοποιείται στις καλλιέργειες βιολογικά τροποποιημένου καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού και κράμβης.

Η Monsanto είχε προσπαθήσει να βγάλει στην αγορά βιοτεχνολογικό σιτάρι πριν μερικά χρόνια, αλλά συνάντησε έντονες αντιδράσεις από αγρότες, εξαγωγείς και ξένους πελάτες, που φοβούνταν ότι οι καταναλωτές θα απορρίψουν το γενετικά τροποποιημένο προϊόν.

Αυτές όμως οι αντιρρήσεις ξεθώριασαν με τα χρόνια και αρκετοί Αμερικανοί καλλιεργητές δηλώνουν έτοιμοι να αποδεχτούν το νέο προϊόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v