Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαφές της ΒΡ στο Άμπου Ντάμπι

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, όπως αποκαλύπτει το Reuters, όπου θα έχει διαπραγματεύσεις με την Abu Dhabi National Oil, στο πλαίσιο αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή.

Επαφές της ΒΡ στο Άμπου Ντάμπι
Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, κ. Tony Hayward σε μία προσπάθεια αναζήτησης στρατηγικών επενδυτών, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΑΕ, στο Reuters.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος, που διατηρεί την ανωνυμία του, αποκάλυψε στο Reuters. πως ο Hayward θα έχει επαφές με την Abu Dhabi National Oil και με κρατικά ταμεία με βασικό θέμα συζήτησης την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

«Δεν είναι ότι ταξιδεύει τον κόσμο με το καπελάκι του ζητιάνου ζητώντας επενδυτικές συνεισφορές» δήλωσε εκπρόσωπος της ΒΡ και συμπλήρωσε: «δεν προχωρούμε σε πώληση μετοχών της ΒΡ, αλλά εκτιμούμε το ενδιαφέρον των επενδυτών στην αξία της εταιρείας».

Επισημαίνεται πως η χρηματιστηριακή αξία της ΒΡ είχε μειωθεί κατά το ήμισυ συνεπεία του ατυχήματος στον Κόλπο του Μεξικού. Ξένα δημοσιεύματα φέρουν τον πετρελαϊκό όμιλο σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στην Μέση Ανατολή και την Ασία, πουλώντας έως και το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους φέρεται να είναι και η κυβέρνηση της Λιβύης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v