Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική έρευνα κατά πελατών της HSBC στις ΗΠΑ

Δικαστική έρευνα κατά πελατών της HSBC διενεργεί το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ με την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Μετά την UBS και η HSBC ενδέχεται να κληθεί να παραδώσει απόρρητα στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δικαστική έρευνα κατά πελατών της HSBC στις ΗΠΑ
Στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης βρίσκονται πελάτες της HSBC με την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, η HSBC επικοινώνησε με πελάτες της και τους ενημέρωσε πως διενεργείται εις βάρος τους δικαστική έρευνα για το ποινικό αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τραπεζικοί λογαριασμοί των εν λόγω πελατών στο εξωτερικό οι οποίοι δεν δηλώθηκαν.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ακόμη παραμένει αβέβαιος ο ρόλος της HSBC στην υπόθεση και το εάν θα κατηγορηθεί και η ίδια η τράπεζα ή εάν θα κληθεί να δώσει απόρρητα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών πελατών της, όπως εξαναγκάστηκε να κάνει η UBS.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί έρευνα εναντίον Αμερικανών φορολογουμένων, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν παραβιάσει την ομοσπονδιακή ποινική νομοθεσία μη δίνοντας στοιχεία για τα οικονομικά τους ενδιαφέροντα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που βρίσκονται σε ξένες χώρες» αναφέρει το έγγραφο που εστάλη στην HSBC και το οποίο υπογράφει ο εισαγγελέας Kevin Downing, ο οποίος ήταν επικεφαλής και στην υπόθεση φοροδιαφυγής κατά πελατών της UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v