Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωβουλή:"ΟΚ" στις ρυθμίσεις για τραπεζικά bonus

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τις αυστηρές ρυθμίσεις περιορισμού των τραπεζικών bonus σήμερα στο Στρασβούργο.

Ευρωβουλή:ΟΚ στις ρυθμίσεις για τραπεζικά bonus
To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τις αυστηρές ρυθμίσεις περιορισμού των τραπεζικών bonus σήμερα στο Στρασβούργο.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πακέτο μεταρρύθμισης της οδηγίας που καθορίζει το πόσα κεφάλαια οφείλουν να παρακαταθέτουν οι τράπεζες για να υποστηρίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους και έχουν συμφωνηθεί από την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωβουλής.

Οι ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον επόμενο χρόνο και θα αφορούν τις αμοιβές του οικονομικού έτους 2010.

Οι νέες ρυθμίσεις για τα bonus ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με τις συστάσεις που υιοθέτησαν οι G20, αλλά οι λεπτομερείς συνθήκες είναι ιδιαίτερα αυστηρές σε ορισμένα σημεία.

Στα χαρτιά δηλαδή, στην Ε.Ε. θα ισχύει πλέον ένα από τα αυστηρότερα πλαίσια στον κόσμο, αλλά στην πράξη, πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο αυστηροί θα είναι οι εθνικοί ρυθμιστές στους «27» στην εφαρμογή τους.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν ότι το 40% -60% των bonus δίδεται τμηματικά σε 3-5 χρόνια, ενώ το ήμισυ της προκαταβολικής καταβολής θα δίδεται σε μετοχές ή άλλα χρεόγραφα, που θα σχετίζονται με την εμφάνιση του οίκου. Αυτό σημαίνει ότι οι τραπεζίτες θα λαμβάνουν περίπου 20%-30% του bonus τους σε ρευστό άμεσα και αυτή η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η πιο αυστηρή που ισχύει σήμερα στον πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v