Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το πτωτικό σερί του Dow Jones

Κέρδη στη Wall παρά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM που περιόρισε τα αρχικά κέρδη. Στην 8η συνεδρίαση τερμάτισε το πτωτικό σερί του Dow. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Κέρδη στη Wall παρά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM που κόπασε τον αρχικό αγοραστικό ενθουσιασμό των επενδυτών. Στην 8η συνεδρίαση τερμάτισε το πτωτικό σερί του Dow. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, ο κλάδος των υπηρεσιών αν και παρέμεινε σε αναπτυξιακή πορεία για έκτο διαδοχικό μήνα, ωστόσο ο δείκτης ISM τον Ιούνιο, υποχώρησε στις 53,8 μονάδες έναντι 54,5 που ανέμεναν οι αναλυτές, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις ανησυχίες των επενδυτών για την δυναμική της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η αρχική ισχυρή άνοδος της Wall, μετά και την αργία της Δευτέρας, οφείλεται στην επιθυμία των επενδυτών να αντιστρέψουν το αρνητικό-πτωτικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας παρά την απουσία θετικών θεμελιωδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow συμπλήρωσε 7 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις σημειώνοντας εβδομαδιαίες απώλειες 4,5% ενώ ο S&P υποχώρησε κοντά 5%.

Οριακή πτώση 0,2% για την τιμή του πετρελαίου στα 71,98 δολ./βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να ακολουθούν αντίθετες πορείες- πτώση 0,3% για τον πρώτο και άνοδος 0,9% για τον δεύτερο.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, η διαβεβαίωση της διοίκησης της BP ότι δεν προτίθεται να πουλήσει μερίδιο της εταιρίας προκειμένου να καλύψει το κόστος για την αποκατάσταση της ζημιάς από τη διαρροή πετρελαίου στο Μεξικανικό Κόλπο, ώθησε υψηλότερα τον τίτλο κατά 6%.

Ο τίτλος της Goldman Sachs κερδίζει σχεδόν 0,8% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης μετά την αναβάθμισή της σύστασής του από την J.P. Morgan σε “overweight” από “neutral”.

Σε διεθνές επίπεδο, η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και οι αισιόδοξες δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για τις προοπτικές στην παγκόσμια ανάπτυξη, φαίνεται ότι στήριξαν την άνοδο προς το τέλος της συνεδρίασης.

Παράλληλα, η αναμονή του μεγαλύτερου ΙΡΟ όλων των εποχών, της εισαγωγής δηλαδή της Agricultural Bank of China στα χρηματιστήρια της Κίνας, κατάφερε να διατηρήσει την (ισχυρή) θετική επενδυτική ψυχολογία στη Wall.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 1,9% στα 22,54 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 2,75% στα 2,25 δολάρια. Κέρδη 4,2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 3,99 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,59% στις 9.743,62 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,54% στις 1.028,06 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα μόλις 0,10% στις 2.093,88 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 2,93% στις 4.965 μονάδες, ο DAX με κέρδη 2,15% στις 5.940,98 μονάδες, ενώ ο CAC με ανάκαμψη 2,73% στις 3.423,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v