Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το αριστερό στο β΄ εξάμηνο η Wall

Διατηρείται η πτωτική τροχιά στην αμερικανική αγορά μετά το απογοητευτικό β' τρίμηνο, εν μέσω προβληματισμού για τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία, την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και την ανάπτυξη της Κίνας.

Σε πτωτική τροχιά παραμένουν οι δείκτες στη Wall, μετά το απογοητευτικό β' τρίμηνο, μετά τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία και εν μέσω προβληματισμού για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και την ανάπτυξη της Κίνας.

Εχθές, η αμερικανική αγορά ολοκλήρωσε ένα απογοητευτικό τρίμηνο, με τον S&P να χάνει 11,9%, στη χειρότερη τριμηνιαία απόδοση από το τέταρτο τρίμηνο του 2008. 

Στη σημερινή συνεδρίαση κυριαρχούν οι ανησυχίες για την ανεργία αλλά και για τον κλάδο της μεταποίησης, μετά την ισχνή μέτρηση στην Κίνα την Τρίτη που προκάλεσε τριγμούς στα χρηματιστήρια, θέτοντας εν αμφιβόλω την ανάπτυξη στην ασιατική χώρα. 

Νωρίτερα, καταγράφηκε αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, στις 472.000, την προηγούμενη εβδομάδα, μια ημέρα πριν την ανακοίνωση των κρίσιμων στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο. 

Έντονη υποχώρηση σημειώθηκε στις επικείμενες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το Μάιο, μετά την λήξη κρατικών κινήτρων για αγορά σπιτιού στα τέλη Απριλίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης επκείμενων πωλήσεων κατοικιών υποχώρησε κατά 30% το Μάιο μετά από άνοδο κατά 23% στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποίησης ISM υποχώρησε στο 56,2 τον Ιούνιο από 59,7 το Μάιο, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο.

Κινητικότητα αναμένεται στους τίτλους της Yahoo και της Citi, μετά την ανακοίνωση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 3 δισ. δολ. από την πρώτη, και την πώληση 1,1 δισ. μετοχών της Citi από το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών.   

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% στις 9.762 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,31% στις 2.116 μονάδες ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,12% στις 1.032 μονάδες. 

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,69% στις 4.883 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 1,59% στις 3.388 μονάδες ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 5.936 μονάδες με απώλειες 0,49%.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v