Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 3% για τη Wall

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall μετά την συμφωνία Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσίας για την μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού κλάδου στις ΗΠΑ. Κέρδη για τράπεζες. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall μετά την συμφωνία της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για την μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού κλάδου.
 
Εβδομαδιαία πτώση 2,8% για Dow, 3,6% για S&P και 3,8% για Nasdaq.

Αναλυτικά, ιστορική χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές η συμφωνία μεταξύ των δύο νομοθετικών σωμάτων στις ΗΠΑ για την μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι η κοινοποίηση των λεπτομερειών του σχεδίου νόμου προκάλεσε θετικά πρόσημα στις τράπεζες εξαρχής, καθώς πέραν του ότι οι ιστορικές αλλαγές ήταν ως ένα βαθμό προεξοφλημένες, τελικά και σύμφωνα με το προς ψήφιση κείμενο, αφήνονται στους μεγάλους τραπεζικούς οίκους της Wall Street αρκετά «παράθυρα» ανοιχτά για την συνέχιση δραστηριοτήτων τους.

Κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της Citigroup να σημειώνει άνοδο 4% και της Bank of America 3,4%.

Σημειώνεται ότι ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Τορόντο του Καναδά θα είναι και η τραπεζική μεταρρύθμιση.

Παράλληλα από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, την άνοδο -στους δύο από τους τρεις δείκτες στη Wall -στήριξε και η ενίσχυση σε υψηλό 2,5 ετών της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούνιο στις ΗΠΑ με τους επενδυτές να παραβλέπουν την μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης του ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο.
 
Ισχυρή άνοδος 3,1% για το πετρέλαιο στα 78,86 δολ./βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους ωστόσο Chevron και Exxon Mobil να υποχωρούν 0,8% και 1,2% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η Exxon Mobil ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της XTO Energy.

H μετοχή της BP υποχωρεί λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης σχεδόν 4% καθώς ανακοίνωσε ότι το κόστος καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού έχει ήδη αγγίξει τα 2,35 δισ. δολάρια.

Πτώση 10% για την μετοχή της Research In Motion καθώς ανακοίνωσε μεν αύξηση στην κερδοφορία της κατά 20% στο τρίμηνο ωστόσο οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 0,7% στα 21,38 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 1,3% στα 2,25 δολάρια. Κέρδη 0,8% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 3,74 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση μόλις 0,09% στις 10.143,81 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,29% στις 1.076,76 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,27% στις 2.223,48 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 υποχώρησε 1,05%, στις 5.046 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 1%, στις 3.519 μονάδες. Απώλειες 0,73% για τον DAX 30 στις 6.070 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v