Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη μέρα πιέσεων στην Wall Street

Αισθητές απώλειες επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζει η Wall Street, με τις μεγαλύτερες πιέσεις στον κλάδο των τραπεζών και του λιανεμπορίου. Σε χαμηλό 2 εβδομάδων έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Αισθητές απώλειες επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις μεγαλύτερες πιέσεις σε τράπεζες και λιανεμπόριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,94% στις 10.200 μονάδες, ο S&P 1,2% στις 1.078 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,18% στις 2.227 μονάδες.

Η εκτίναξη του ελληνικού CDS σε νέο ρεκόρ που επιτείνει τους φοβους για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, η προειδοποίηση της Fed για τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας και η θεσμοθέτηση της μεταρρύθμισης τραπεζικής εποπτείας στο Κογκρέσο, συμβάλλουν στο απογοητευτικό κλίμα.

Η μετοχή της Bank of America όπως και της JPMorgan Chase διολισθαίνει 1,9% μετά τις έντονες απώλειες των βρετανικών τραπεζών, στον απόηχο της αναζωπύρωσης των φόβων για τις οικονομίες της ευρωζώνης, αλλά και των ψυχολογικών πιέσεων καθώς το νομοσχέδιο χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης πλησιάζει τις τελευταίες διαδικασίες έγκρισής του στις ΗΠΑ.

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond υποχωρεί 4% εξαιτίας απογοητευτικών αποτελεσμάτων και της Nike 3,9% εξαιτίας απογοητευτικών προβλέψεων.

Η Federal Reserve στην τακτική χθεσινή της συνεδρίαση, επανέλαβε την δέσμευση διατήρησης πολύ χαμηλών των επιτοκίων, καθώς οι ενδείξεις για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν είναι αρκετά ισχυρές.

Τα στατιστικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν, αναπτέρωσαν κάπως τις ελπίδες για τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά δεν ήταν αρκετά ώστε να συγκρατήσουν την πτώση, μετά το πρόσφατο σερί δυσμενών macro, κυρίως από την αγορά ακινήτων.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε λίγο παραπάνω απ’όσο αναμενόταν, κατά 19.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Στα λοιπά στατιστικά μεγέθη, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν για πρώτη φορά σε 6 μήνες (-1,1%), αλλά πάντως λιγότερο απ'όσο περίμεναν οι αναλυτές (-1,4%).

Η μετοχή της Nike υποχωρεί μετά την ανακοινωση εκτίναξης στα τριμηνιαία κέρδη αλλά και προειδοποίησης για τις επιπτώσεις του ισχυρού δολαρίου στα κέρδη και τις πωλήσεις.

Η ΒΡ ενισχύεται 1,7% μετά την ανακοίνωση αποκατάστασης των επιχειρήσεων συγκέντρωσης πετρελαίου από την διαρροή τον Κολπο του Μεξικό.

Η Apple αντιδρά με κέρδη στην μεγάλη ζήτηση για το iPhone, που κυκλοφόρησε στην ιαπωνική αγορά και καταφθάνει σε ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία.

Ο τίτλος της Dell αντιδρά με εκτίναξη 15% περίπου στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2011.

Η Hasbro κερδίζει 2% λόγω του ενδιαφέροντος εξαγοράς από buyout, το οποίο πάντως αρνήθηκε η εταιρία.

Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων διολίσθησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 1,51%, ο DAX 1,44%, ο CAC με πτώση 2,37%. Ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 διολισθησε 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v