Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street

Η πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ πιέζει χαμηλότερα κοντά 1% τους δείκτες στη Wall. Στο επίκεντρο η  αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές.

Η πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ πιέζει χαμηλότερα κοντά 1% τους δείκτες στη Wall. Στο επίκεντρο η αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 1% στις 10.314 μονάδες, ο S&P 1,42% στις 1.097 μονάδες, και ο Nasdaq χαμηλότερα 1% στις 2.265 μονάδες.

Με τον χθεσινό ενθουσιασμό για την ελαστικότητα του κινεζικού νομίσματος να έχει εκτονωθεί από νωρίς, οι επενδυτές επικεντρώνονται στα (δυσμενή) εγχώρια στατιστικά δεδομένα, τις ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και την διήμερη σύνοδο της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Αρνητικά επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία η ανακοίνωση αναπάντεχης πτώσης στις μεταπωλήσεις κατοικιών Μαΐου κατά 2,2% στην αμερικανική αγορά.

Οι ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, επανήρθαν με δριμύτητα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas από την Fitch.

Οι τραπεζικές πιέσεις και ρευστοποιήσεις κερδών μετά από εννέα κερδοφόρες συνεδριάσεις, ώθησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαμηλότερα. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,98%, ο DAX 0,38% χαμηλότερα, ενώ ο CAC με απώλειες 0,83%.

Στον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο, επιδρά θετικά η απόφαση παράτασης των προγραμμάτων ρευστότητας από το ταμείο εγγυοδοσίας τραπεζών.

Στη Νέα Υόρκη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση, αύριο, της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Πάντως οι αναλυτές δεν περιμένουν από την κεντρική τράπεζα αλλαγή φρασεολογίας, που να υποδεικνύει επικείμενη άρση της στρατηγικής των πολύ χαμηλών επιτοκίων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, πιέσεις 4% υφίσταται η Walgreen καθώς τα τριμηνιαία κέρδη της απογοήτευσαν.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν επίσης η Carnival και, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η Adobe Systems.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v