Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall

Με ήπια άνοδο συντηρεί μια θετική εβδομάδα η Wall Street. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ενόψει 4πλής λήξης συμβολαίων options και futures και εν αναμονή της κρίσιμης συνόδου G20. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές, ανοδική εβδομάδα.

Με ήπια άνοδο συμπληρώνουν μια θετική εβδομάδα οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές ενόψει 4πλής λήξης συμβολαίων options και futures αλλά και εν αναμονή της κρίσιμης συνόδου της Group of 20 την επόμενη εβδομάδα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές πρωτων υλών, με την Eastman Chemical να κερδίζει 2,5%.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,08% στις 10.440 μονάδες, ο S&P 0,07% στις 1.116 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,03% στις 2.307 μονάδες.

Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής συνεδρίασης εξαιτίας απογοητευτικών στατιστικών ανακοινώσεων, αλλά ανέκαμψε κοντά στο κλείσιμο χάρη στα σημαντικά τεχνολογικά κέρδη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την έναρξη της συνόδου κορυφής των G20 στο Τορόντο στις 26-27 Ιουνίου, όπου θα κατατεθούν για φόρους και ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Αναμένεται μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση εξαιτίας λήξης stock index futures, stock index options, και options και futures μεμονωμένων μετοχών.

Δεν έχουν προγραμματιστεί μακροοικονομικές ανακοινώσεις, ενώ από το επιχειρηματικό μέτωπο, η ΒΡ ενισχύεται 0,7% παρά την περαιτέρω υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s.

Η CVS Caremark ενισχύεται 3,3% και η Wargreen 4% μετά την λήξη της διαμάχης τους σχετικά με αποζημιώσεις για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Sanofi-Aventis υποχωρεί 5% εξαιτίας αρνητικής δημοσίευσης για το σκεύασμα Lantus.

Με άνοδο επί 8η συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με σημαντικά κέρδη μεταξύ των τραπεζών, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε εκτόνωση των φόβων και υποψιών, με την κοινοποίηση των stress test.

Ο δείκτης Eurofirst ενισχύθηκε 0,3% αποκομίζοντας κέρδη 2,5% στην εβδομάδα. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με μικρή πτώση 0,08%, ο DAX με απώλειες 0,11%, ενώ ο CAC με άνοδο 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v