Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε.: Τέλος στην "βρόμικη" ενέργεια το 2023

Οι απαρχαιωμένες ενεργειακές εγκαταστάσεις καύσης άνθρακα της Ευρώπης θα πρέπει να διακόψουν πλήρως την λειτουργία τους έως τα τέλη 2023, συμφώνησαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters.

Ε.Ε.: Τέλος στην βρόμικη ενέργεια το 2023
Οι απαρχαιωμένες ενεργειακές εγκαταστάσεις καύσης άνθρακα της Ευρώπης θα πρέπει να διακόψουν πλήρως την λειτουργία τους έως τα τέλη 2023, εάν οι ιδιοκτήτες τους δεν τα εξοπλίσουν κατάλληλα ώστε να φιλτράρουν τις εκπομπές τους, συμφώνησαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters.

Ολοι οι υπόλοιποι σταθμοί ενέργειας πρέπει να αρχίσουν τον προγραμματισμό της μείωσης των εκπομπών καυσαερίων όπως τα οξείδια θείου και αζώτου, που προκαλούν ζημίες στην υγεία του ανθρώπου, και υψηλά επίπεδα μόλυνσης στο έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Πάντως οι χώρες που δυσκολεύονται στο έργο του καθαρισμού, θα έχουν την δυνατότητα παράτασης έως τις 30 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με την ανεπίσημη συμφωνία επί της Οδηγίας Βιομηχανικών Ρύπων, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του πρακτορείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v