Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro ΗΠΑ ανέτρεψαν την άνοδο στη Wall

Δεν καταφέρνει η Wall, να συντηρήσει το καλό χρηματιστηριακό κλίμα που ενέπνευσε η επιτυχής έκδοση ισπανικών ομολόγων, εξαιτίας των αρκετών απογοητευτικών στατιστικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ.

Δεν καταφέρνει η Wall, να συντηρήσει το καλό χρηματιστηριακό κλίμα που ενέπνευσε η επιτυχής έκδοση ισπανικών ομολόγων, εξαιτίας των αρκετών απογοητευτικών στατιστικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,54% στις 10.353 μονάδες, ο S&P 0,42% στις 1.109 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,24% στις 2.300 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έκλεισαν με μικρές μεταβολές στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε 0,2% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όσο αναμενόταν, ενώ ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε ξαφνικά στα 472.000 την περασμένη εβδομάδα. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 109,1 δισ. δολάρια στο α΄τρίμηνο από 100,91 δισ. δολ. στην προηγούμενη μέτρηση.

Στη συνέχεια, ο ενδεικτικός οικονομικός δείκτης Conference Board αυξήθηκε λιγοτερο απ'όσο αναμενόταν, υποδεικνύοντας επιβράδυνση της αμερικανικής ανάπτυξης στη συνέχεια.

Ο δείκτης MSCI World αποκομίζει κέρδη επί όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, με ράλι 7% από το χαμηλό 10 μηνών στις 7 Ιουνίου, καθώς διαφαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομιά «αντέχει» την ευρωπαϊκή κρίση χρεών.

Η Ισπανία άντλησε 3,5 δισ. ευρώ με εκδόσεις 10ετών και 30ετών ομολόγων με ικανοποιητικό επιτόκιο. Και η Γαλλία δραστηριοποιήθηκε στις δημοπρασίες, πουλώντας σχεδόν 8 δισ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμα γραμμάτια και 1,8 δισ. ευρώ σε προστατευμένα από τον πληθωρισμό ομόλογα, ενώ έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για ουγγρική έκδοση ομολόγων.

Η μετοχή της BP σημείωσε ράλι 7,9% μετά την συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση για την σύσταση ειδικού ταμείου αρωγής των πληγέντων από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικό. Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και οι τράπεζες στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Ωστόσο, μετά το αμερικανικό πτωτικό γύρισμα, οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές αποκτούν αρνητικά πρόσημα και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,02%, ο DAX 0,16%, ενώ ο CAC 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v