Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγχώρια στατιστικά και ευρω-ομόλογα ωθούν τη Wall

Τα καλά εγχώρια στατιστικά και η εύρωστη ζήτηση για τις ομολογιακές εκδόσεις της ευρωζώνης, επιτείνουν τις ελπίδες ότι η παγκόσμια ανάκαμψη δεν θα σκοντάψει και ωθούν αισθητά υψηλότερα Wall και ευρωαγορές.

Τα καλά στατιστικά δεδομένα από την εγχώρια οικονομία και η εύρωστη ζήτηση για τις σημερινές ομολογιακές εκδόσεις της ευρωζώνης, επιτείνουν τις επενδυτικές ελπίδες ότι η παγκόσμια ανάκαμψη δεν θα σκοντάψει και ωθούν αισθητά υψηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,3% στις 10.325 μονάδες, ο S&P 1,43% στις 1.105 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,85% στις 2.285 μονάδες.

Η ανακοίνωση ικανοποιητικών στατιστικών εξελίξεων στις ΗΠΑ επέτεινε τα θετικά πρόσημα που επικράτησαν από το «καμπανάκι» στην Wall Street.

Ο δείκτης τιμών εισαγωγών τον Μάιο μειώθηκε 0,6% στις ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης γενικής οικονομικής δραστηριότητας Empire διευρύνθηκε επί 11ο συνεχόμενο μήνα. Ο δείκτης κατασκευαστικής δραστηριότητας ΝΑΗΒ διολίσθησε, αλλά η πτώση ήταν αναμενόμενη καθώς έληξαν τα φορολογικά κίνητρα αγοράς κατοικίας.

Η εύρωστη ζήτηση για τις σημερινές ομολογιακές εκδόσεις στην Ευρώπη βοήθησε το ευρώ στα σταθεροποιητική εικόνα και απέτρεψε τις πιέσεις από την νέα υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την Moody’s, η οποία δείχνει ότι είχε προεξοφληθεί στις αγορές.

Το σταθερό ευρώ το τελευταίο διάστημα αποτελεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, το βασικό βαρόμετρο για την ανίχνευση των επενδυτικών διαθέσεων έναντι του κινδύνου, το αμερικανικό χρηματιστήριο ακολουθεί τις διεθνείς αγορές σε υψηλότερα επίπεδα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, παρά την ελληνική υποβάθμιση αλλά και την έντονη πτώση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW στην Γερμανία.

Με σημαντικά κέρδη στους τραπεζικούς κλάδους και επιπλέον τόνωση από τα καλά μακροοικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,29%, ο DAX με κέρδη 0,8%, ο CAC 0,95% υψηλότερα.

Η μετοχή της BP συνεχίζει να διολισθαίνει μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Fitch, εξαιτίας ανησυχιών για βραχυπρόθεσμα προβλήματα πληρωμών, στο πλαίσιο της καταστροφικής πετρελαϊκής διαρροής στον Κόλπο του Μεξικό.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Best Buy δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές και η μετοχή της αλυσίδας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών διολισθαίνει 6,9%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέρον ο τίτλος της News Corp. της οποίας της προσφοράς πλήρους εξαγοράς απέρριψε η BSkyB.

Ο τίτλος της Hershey αντιδρά θετικά στην περικοπή του 5% του εργατικού δυναμικού της, στο πλαίσιο προγράμματος αναδιοργάνωσης.

Η General Electric και η Boeing ηγούνται των κερδών στον S&P 500.

Η μετοχή του χρηματιστηρίου CBOE ενισχύεται 15% στα 33,42 δολάρια στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v