Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η διεθνής ανάκαμψη στηρίζει τη Wall Street

Η ελπίδα ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη είναι αρκετά ισχυρή ώστε να μην εκτροχιαστεί εξαιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης, ωθεί τα διεθνή χρηματιστήρια, το πετρέλαιο αλλά και το ευρώ. Κέρδη σε Wall και ευρωαγορές.

Η ελπίδα ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη είναι αρκετά ισχυρή ώστε να μην εκτροχιαστεί εξαιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών, ωθεί υψηλότερα τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,68% στις 10.280 μονάδες, ο S&P 0,7% στις 1.099 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1% στις 2.265 μονάδες. Ο Dow Jones Industrial έκλεισε 2,8% υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, ανατρέποντας τρεις συνεχόμενες πτωτικες εβδομάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,55%, τον DAX 1,28%, ενώ τον CAC 1,71%.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν και στα ασιατικά χρηματιστήρια, όπου οι αγορές της Αυστραλίας, της Κίνας και των Φιλιππίνων παρέμειναν κλειστές λόγω αργιών.

Κέρδη 1% αποκομίζει το ευρώ που διαμορφώνεται στο 1,22 δολ. και δυναμική ανάκαμψη 2% το πετρέλαιο, που διαμορφώνεται πάνω από τα 75 δολάρια ανά βαρέλι.

Η δήλωση του επικεφαλής της Fed του Σεν Λιούις, κ. James Bullard, σήμερα, ότι μια δυναμική οικονομική ανάκαμψη δρομολογείται διθνώς, την οποία δύσκολα θα εκτροχιάσει η κρίση χρεών στην ευρωζώνη ή ακόμη και η απίθανη προοπτική να «σκάσει φούσκα» στην Κίνα.

Στην θετική οικονομική εικόνα συνεισφέρουν οι εξελίξεις από την ευρωζώνη, όπου η βιομηχανική παραγωγή εκτινάχθηκε 9,5% τον Απρίλιο.

Στην Νέα Υόρκη δεν υπάρχει δραστηριότητα από στατιστικές ανακοινώσεις, αλλά συμβάλλουν θετικά στην επενδυτική ψυχολογία οι εξαγορές και συγχωνεύσεις που ανακοινώθηκαν διεθνώς.

Η γαλλική AXA διεξάγει συνομιλίες για την πώληση του βρετανικού βραχίονα προς 4 δισ. δολ. στην Resolution.

Η Cablevision Systems συμφώνησε να αγοράσει την Bresnan Communications προς 1,4 δισ. δολ.

Η Onyx Pharmaceuticals πιέζεται εξαιτίας αποτυχίας στις έρευνες φαρμάκου της.

Η ΒΡ διολισθαίνει 10%, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις εξαιτίας της πρωτοφανούς καταστροφής που προκαλεί η διαρροή στην πετρελαιοπηγή της στον Κολπο του Μεξικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v