Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έμεινε από καύσιμα η Wall Street

Η πτώση του ευρώ κάτω από τα 1,2 δολ. πίεσε χαμηλότερα τη Wall παρά τη βεβαιότητα Bernanke ότι η ανάκαμψη των ΗΠΑ δεν κινδυνεύει από την κρίση στην Ευρώπη και τα θετικά μηνύματα από το Beige Book.  

Η πτώση του ευρώ κάτω από τα 1,2 δολ. πίεσε χαμηλότερα τη Wall παρά τη βεβαιότητα Bernanke ότι η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη δεν κινδυνεύει από την κρίση στην Ευρώπη και τα θετικά μηνύματα από το Beige Book. Απώλειες για τον ενεργειακό και τραπεζικό κλάδο.

Η βεβαιότητα Bernanke ότι η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη δεν κινδυνεύει από την κρίση στην Ευρώπη και τα θετικά μηνύματα από το Beige Book, δεν κατάφεραν τελικά να κρατήσουν σε θετικό έδαφος τη Wall.

Αναλυτικά τα κέρδη στη Wall «χάθηκαν» μετά τη νέα πτώση του ευρώ κάτω από τα 1,2 δολάρια.

Η πτώση του κοινού ευρωπαικού νομίσματος επανέφερε ουσιαστικά στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για το δημοσιονομικό έλλειμμα στην ευρωζώνη και την ενδεχόμενη μετάσταση της κρίσης στην αμερικανική οικονομία.

Εντούτοις, ο πρόεδρος της Fed στην κατάθεσή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων υποστήριξε ότι η ευρωπαική κρίση δεν αναμένεται να επηρεάσει αισθητά την οικονομία των ΗΠΑ ενώ επισήμανε την ανάγκη περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Παράλληλα, η δημοσίευση του Beige Book στήριξε αρχικά την ισχυρή άνοδο στη Wall.

Αναλυτικά, στο Beige Book αναφέρεται ότι συνεχίζεται η οικονομική ανάκαμψη σε όλες τις περιφέρειες των ΗΠΑ παρά τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η ευρωπαική κρίση στην εγχώρια αγορά.

Ισχυρή άνοδος 3,3% για το πετρέλαιο στα 74,38 δολ./βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil ωστόσο να υποχωρούν 0,3% και 0,5% αντίστοιχα.

Πιέσεις λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης στον τραπεζικό κλάδο παρά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της Bank of America με την Ισπανική Banco Santander και την δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ της JP Morgan με την κινεζική First Capital Sec.

Πτώση 2% για τη μετοχή της Bank of America, 2,7% για τη Wells Fargo ενώ άνοδος 3% για τη Citigroup.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, η αύξηση 0,4% στα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ τον Απρίλιο χαρακτηρίζεται κατώτερη της αναμενόμενης από τους αναλυτές.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 0,7% στα 20,29 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 0,45% στα 2,27 δολάρια. Κέρδη 0,3% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 3,37 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 0,41% στις 9.899,25 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,6% στις 1.055,65 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,54% στις 2.158,85 μονάδες.

Στην Ευρώπη, FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με άνοδο 1,15% στις 5.085,86 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 1,98% στις 5.984,75 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,96% στις 3.446,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v