Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "κόκκινο" για τέταρτη συνεδρίαση η Wall

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η αμερικανική αγορά, με κυρίαρχη τη νευρικότητα για το ευρώ και την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Υποαποδίδει ο τεχνολογικός κλάδος. Προβληματίζει η τεχνική εικόνα του Dow. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Απώλειες καταγράφει αυτή την ώρα η αμερικανική αγορά, με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωτοστατούν στην πτώση, καθώς η νευρικότητα για το ευρώ και την παγκόσμια ανάκαμψη αντισταθμίζουν τη θετική χροιά από τα σχόλια του Ben Bernanke.

Ο Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,29% στις 9.772 μονάδες, ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 1,27% στις 2.146 μονάδες ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,59% στις 1.044 μονάδες. Η αμερικανική αγορά προσπάθησε νωρίτερα να ανακάμψει μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Fed, σε χθεσινή συνέντευξή του στο δίκτυο AΒC, τόνισε μεταξύ άλλων: "Η εκτίμησή μου είναι ότι θα συνεχιστεί η ανάκαμψη, αλλά δεν θα είναι εντυπωσιακή. Βλέπουμε τον καταναλωτή να επιστρέφει και τις επιχειρήσεις να αυξάνουν τις δαπάνες τους. Υπάρχουν σημάδια ότι ο ιδιωτικός τομέας παίρνει τα ηνία και ωθεί την οικονομία".    

Ωστόσο, η νευρικότητα των επενδυτών διατηρείται εν μέσω προβληματισμού για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, την τάση του ευρώ, αλλά και τη νέα προειδοποίηση της Fitch για την δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της Αγγλίας. 

Σημειώνεται ότι εχθές, ο Dow Jones εμφάνισε απώλειες 1,2% στις 9.816 μονάδες, υποχωρώντας κάτω από τα χαμηλά στα οποία είχε υποχωρήσει στις 6 Μαϊου, στις 9.869 μονάδες, με την τεχνική εικόνα του δείκτη να προβληματίζει τους επενδυτές. Ως εκ τούτου, η σημερινή συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την βραχυπρόθεσμη τάση.   

Εν τω μεταξύ, ανακάμπτει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου μετά τις έντονες πωλήσεις της Δευτέρας, με την ισοτιμία να ενισχύεται έως και το 1,1982 στο δολάριο. Ωστόσο, η κρίση στην ευρωζώνη βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επενδυτές προβληματίζονται για το κατά πόσο το ευρώ θα μπορέσει να ανακτήσει τα επίπεδα του 1,20 έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το ευρώ "χτύπησε" σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου, στα 1,3785 φράγκα.   

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ο τίτλος της Apple, μετά και την παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης του iPhone, αλλά και προειδοποίησης κερδοφορίας από την εταιρία. 

Ωστόσο, οι τεχνολογικοί τίτλοι σημειώνουν έντονες απώλειες, εν μέσω προβληματισμού των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία. Ο τίτλος της Intel υποχωρεί 2,5% ενώ αυτός της Microsoft χάνει 2,2%.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 1,22% στις 5.007 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 1,49% στις 3.363 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 1,27% στις 5.828 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v