Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαθέσεις σταθεροποίησης στη Wall Street

Σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα η αμερικανική αγορά, μετά τις ισχυρές απώλειες της Παρασκευής, εν μέσω επιφυλακτικότητας για την κρίση στην ευρωζώνη, το ευρώ και την ανάκαμψη των ΗΠΑ. Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, μετά τις ισχυρές απώλειες της Παρασκευής, εν μέσω επιφυλακτικότητας για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, το ευρώ και την ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Wall εμφάνισε απώλειες άνω του 3% με τον Dow Jones να υποχωρεί κάτω από τις 10.000 μονάδες, καθώς η είδηση ότι η Ουγγαρία είναι κοντά στη χρεοκοπία αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για την μετάσταση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και την επάρκεια του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε.

Παράλληλα, στη διάθεση αποφυγής του επενδυτικού ρίσκου συνέτεινε και η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, η οποία δεν ικανοποίησε, επαναφέροντας τον προβληματισμό για την αμερικανική ανάκαμψη.

Σε θετικό έδαφος ο τίτλος της ΒΡ, μετά τις έντονες απώλειες των τελευταίων ημερών, καθώς ο νέος μηχανισμός συλλογής πετρελαίου που εγκατέστησε η εταιρία στον Κόλπο του Μεξικό φαίνεται να αποδίδει.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 9.912 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,14% στις 1.063 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,24% στις 2.214 μονάδες.

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,43% στις 5.104 μονάδες, τον CAC 40 στο Παρίσι να υποχωρεί 0,42% στις 3.442 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχφρεί οριακά κατά 0,11% στις 5.932 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v