Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall με το βλέμμα στην οικονομία

Με την συνέχιση των καλών στατιστικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ και "αποφασισμένη" εξ αρχής για θετική αντίδραση, η Wall κινείται αυτή την ώρα 1% υψηλότερα, στηρίζοντας σε σταθεροποίηση και τις ευρωαγορές.

Με την προσδοκία καλών στατιστικών ανακοινώσεων, το αμερικανικό χρηματιστήριο αγνοεί τις διεθνείς πτωτικές τάσεις και κινείται σε υψηλότερα επίπεδα.

Η αγορά εμφανίστηκε "αποφασιμένη" από νωρίς, δηλαδή από τις προσυνεδριακές συναλλαγές στις αγορές παραγώγων για θετική αντίδραση και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,89% στις 10.107 μονάδες, ο S&P 1,06% στις 1.081 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,09% στις 2.246 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες, αν και κινήθηκε με μικτά πρόσημα στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αντλώντας στήριξη από τα ικανοποιητικά στατιστικά δεδομένα της ημέρας.

Το ενδιαφέρον σήμερα είναι στραμμένο στα μεγέθη για τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών και τις μηνιαίες πωλήσεις αυτοκινήτων. Τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 22,4% σε ετήσια βάση, περισσότερο απ'όσο αναμενόταν.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι γενικότερα οι σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας, που κορυφώνονται με τα στοιχεία για την ανεργία την Παρασκευή, θα ενισχύσουν την εικόνα της βιώσιμης ανάκαμψης στην αμερικανική οικονομία.

Η American International Group διολισθαίνει 2,5% μετά την επίσημη εγκατάλειψη της Prudential να εξαγοράσει τις ασιατικές επιχειρήσεις της AIG.

Οι πιέσεις συνεχίστηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μέχρι την αποφασιστική επιβολή θετικών προσήμτων στην Νέα Υόρκη, που στήριξε σε μάζεμα των απωλειών και στην Ευρώπη. Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,4%, ο DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώνεται 0,1% χαμηλότερα, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,4% στο Παρίσι.

Στα χρηματιστήρια της Ασίας, με πτώση 1,1% έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού κ. Yukio Hatoyama, που «μέτρησε» μόλις 9 μήνες στην ηγεσία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v