Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα καθησύχασε τις αγορές -Ράλι στη Wall

Δυναμική άνοδο σημειώνει η Wall, με την Κίνα να στηρίζει την επενδυτική ψυχολογία διαψεύδοντας ότι «απαρνιέται» τα εθνικά ομόλογα της ευρωζώνης. Στο 15/1 η αναλογία κερδισμένων-χαμένων. Ανοδος 3% στις ευρωαγορές.

Δυναμική άνοδο εμφανίζει η Wall Street, με την Κίνα να στηρίζει την επενδυτική ψυχολογία διαψεύδοντας ότι «απαρνιέται» τα εθνικά ομόλογα της ευρωζώνης. Στο 15/1 η αναλογία κερδισμένων-χαμένων. Ανοδος 3% στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,17% στις 10.191 μονάδες, ο S&P 2,41% στις 1.093 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 2,82% στις 2.257 μονάδες.

Η αναλογία κερδισμένων / χαμένων διαμορφώνεται στο 15 προς 1 στο New York Stock Exchange, ενώ ο όγκος συναλλαγών ξεπερνά τα 502 εκατομμύρια.

Αναλυτές σημειώνουν μετά το πολύ «σκληρό» πρόσφατο ξεπούλημα, οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις οτι το κύμα πωλήσεων φτάνει σε σημείο κορεσμού και σήμερα είναι μια ακόμη συνεδρίαση που γίνεται προσπάθεια για αισθητή «επαναφορά».

Η χθεσινή προσπάθεια επαναφοράς ανατράπηκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο αργά, όταν φημολογήθηκε ότι η Κίνα μειώνει το άνοιγμά της σε κρατικά ομόλογα κρατών της ευρωζώνης, εξαιτίας της κρίσης χρεών στις ασθενείς οικονομίες της ηπείρου.

Η διάψευση από μέρους της κεντρικής τράπεζας της Κίνας σήμερα, λειτουργεί ευεργετικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Αργότερα και το εθνικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ διέψευσε ανάλογα δημοσιεύματα για μείωση των επενδύσεων σε αξιόγραφα της ευρωζώνης.

Θετικά επιδρά και η ανακοίνωση της Πορτογαλίας ότι είναι απολύτως δεσμευμένη στην δημοσιονομική σταθεροποίηση, ενώ το κοινοβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε το πρόγραμμα λιτότητας 15 δισ. ευρώ.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας έχουν μικτή επίδραση, καθώς ανακοινώθηκε επιβράδυνση του ΑΕΠ α΄τριμήνου και μείωση των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, αλλά μικρότερη της αναμενόμενης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο των τελευταίων συνεδριάσεων, οι μετοχές χρηματοοικονομικών οίκων και επιχειρήσεων φυσικών πόρων, που έχουν υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα στην πρόσφατη διολίσθηση, εμφανίζουν και την ισχυρότερη ανάκαμψη.

Η μετοχή της Citigroup κερδίζει σχεδόν 4% ενώ της US Steel 3,6%.

Θετικά αντιδρά η Heinz στην ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, ενώ μεγέθη τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Costco και η Big Lots.

Στην Ευρώπη επικράτησε ράλι ανακούφισης, και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 2,97%, ο DAX 3,09%, ενώ ο CAC 3,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v