Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επιχείρηση δυναμικής επαναφοράς στη Wall

Με ισχυρή αντίδραση 2% κυλάει μια ακόμη συνεδρίαση η Wall, παρά την έλλειψη βοήθειας από τα εγχώρια στατιστικά, καθώς η Κίνα καθησυχάζει τα ...επενδυτικά πνεύματα με τις δηλώσεις στήριξης στο ευρώ. Κέρδη 3% στις ευρωαγορές.

Με δυναμική αντίδραση ξεκίνησε και κυλάει άλλη μια συνεδρίαση οι μετοχές στην Wall Street, με την Κίνα να βοηθά την επενδυτική ψυχολογία διαψεύδοντας ότι «απαρνιέται» εθνικά ομόλογα της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται δύο ώρες μετά το άνοιγμα με κέρδη 2,07% στις 10.180 μονάδες, ο S&P 2,32% στις 1.092 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 2,65% στις 2.254 μονάδες.

Αναλυτές σημειώνουν μετά το πολύ «σκληρό» πρόσφατο ξεπούλημα, οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις οτι το κύμα πωλήσεων φτάνει σε σημείο κορεσμού και σήμερα είναι μια ακόμη συνεδρίαση που γίνεται προσπάθεια για σημαντική επαναφορά.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διέψευσε δημοσίευμα ότι μειώνει το άνοιγμά της σε κρατικά ομόλογα κρατών της ευρωζώνης, εξαιτίας της κρίσης χρεών στις ασθεινείς οικονομίες της ηπείρου.

Αργότερα και το εθνικό επενδυτικό ταμείο του Κουβέιτ διέψευσε ανάλογα δημοσιεύματα για μείωση των επενδύσεων σε αξιόγραφα της ευρωζώνης.

Καθησυχαστικά λειτουργεί και η ανακοίνωση της Πορτογαλίας ότι είναι απολύτως δεσμευμένη στην δημοσιονομική σταθεροποίηση, ενώ το κοινοβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε το πρόγραμμα λιτότητας 15 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Fed του Σεν Λιούις, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν περιμένει να φτάσουν στις ΗΠΑ οι επιπτώσεις της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Στον αντίποδα, οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας έχουν μικτή επίδραση, καθώς ανακοινώθηκε επιβράδυνση του ΑΕΠ α΄τριμήνου και μείωση των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, αλλά μικρότερη της αναμενόμενης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο των τελευταίων συνεδριάσεων, οι μετοχές χρηματοοικονομικών οίκων και επιχειρήσεων φυσικών πόρων, που έχουν υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα στην πρόσφατη διολίσθηση, εμφανίζουν και την ισχυρότερη ανάκαμψη.

Η μετοχή της Citigroup κερδίζει σχεδόν 4% ενώ της US Steel 3,6%.

Θετικά αντιδρά η Heinz στην ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, ενώ μεγέθη τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Costco και η Big Lots.

Στην Ευρώπη επικρατεί ράλι ανακούφισης, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 3,02%, τον DAX 3,06%, ενώ τον CAC 3,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v