Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική θετική αντίδραση σε Wall - ευρωαγορές

Δυναμικό αγοραστικό ενδιαφέρον επικρατεί στη Wall, μετά την χθεσινή στήριξη του Dow στις 10.000 μονάδες. Θετική συμβολή από τα στατιστικά μεγέθη για την βιομηχαχνία και τα ακίνητα. Εύρωστη ανάκαμψη ευρωαγορών.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η ανάκαμψη της τελευταίας στιγμής της χθεσινής συνεδρίασης, που στήριξε τον Dow Jones σε κλείσιμο πάνω από τις 10.000 μονάδες, βρήκε ανταπόκριση και στο εξωτερικό.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,07% στις 10.146 μονάδες, ο S&P 1,37% στις 1.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,8% στις 2.250 μονάδες.

Οι μετοχές των τραπεζών και της βιομηχανίας, που υπήρξαν από τις πλέον χτυπημένες στην πρόσφατη διόρθωση, ενισχύονται με κέρδη 2,9% για την Citigroup και 1,4% για την General Electric.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο εισήλθε σε επίπεδα τεχνικής διόρθωσης χθες, έχοντας διολισθήσει 10% από το πρόσφατο ζενίθ της 23ης Απριλίου. Με το ράλι λίγο πριν το κλείσιμο πάντως, ο Dow επανήλθε πάνω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 10.000 μονάδων, συγκεντρώνοντας έντονο κερδοσκοπικό ενδιαφέρον στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές την περιοδεία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Τίμοθι Γκάιτνερ στην Ευρώπη, με θέμα συνομιλίες σχετικά με την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν δυναμικά από το χθεσινό χαμηλό 9 μηνών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες μετά τις «βουτιές» των μετοχών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,1%, ο DAX 1,9%, ενώ ο CAC 2,08%.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς αλλά πάντως παραμένει μακριά από τα χαμηλά 4 ετών έναντι του δολαρίου.

Το πετρέλαιο ανακάμπτει 3% πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ δήλωσε ότι είναι απίθανο να επιστρέψει η ευρωζώνη σε ύφεση, καθώς η πτώση του ευρώ θα ισοφαρίσει τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας.

Στη Νέα Υόρκη, ευεργετικά συνεισφέρουν τα μεγέθη από το στατιστικό μέτωπο, όπου εμφανίστηκε μεγάλη άνοδος 2,9% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, καθώς και δυναμική αύξηση 15% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v