Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική ανάκαμψη Wall με τραπεζικό ράλι

Μετά το σερί των έντονα πτωτικών συνεδριάσεων, οι επενδυτές ανακαλύπτουν ευκαιρίες κυρίως στον καταβεβλημένο τραπεζικό κλάδο, και στηρίζουν την Wall σε αισθητή ανάκαμψη. Μείωσαν τις ζημιές οι ευρωαγορές.

Μετά το σερί των έντονα πτωτικών συνεδριάσεων, οι επενδυτές ανακαλύπτουν ευκαιρίες, κυρίως στον καταβεβλημένο τραπεζικό κλάδο, και στηρίζουν τις μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε αισθητή ανάκαμψη.

Η αποσαφήνιση των νέων εποπτικών μέτρων για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο των ΗΠΑ, μετά την έγκριση από την Γερουσία του σχεδίου νόμου μεταρρύθμιση, απομακρύνει κάποιες αμφιβολίες για το μέλλον του κλάδου και στηρίζει τις τράπεζες σε σημαντική ανάκαμψη.

Θετικά συμβάλλει στην επενδυτική ψυχολογία και η έγκριση του γερμανικού μεριδίου στο πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης, από την βουλή της χώρας.

Μετά την χθεσινή βουτιά, που έστειλε τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου σε διορθωτικά εδάφη με διάρρηξη τεχνικών επιπέδων στήριξης, οι αγορές άνοιξαν με νέες σημαντικές απώλειες.

Ο Dow διολίσθησε κάτω από τις 10.000 μονάδες, ενώ ο δείκτης Standard & Poor’s κάτω από τις 1.060 μονάδες, τον «πάτο» που έπιασε κατά την διάρκεια του ανεξήγητου «στιγμιαίου κραχ» της 6ης Μαΐου.

Σε αυτά τα επίπεδα, όμως οι δείκτες συνάντησαν στήριξη και, μέσα στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, οι απώλειες είχαν περιοριστεί και η αγορά κινήθηκε στη συνέχεια σταθεροποιητικά ή θετικά.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 10.167 μονάδες, ο S&P 1,43% στις 1.086 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,47% στις 2,236 μονάδες.
 
Το ευρώ επίσης ανέκαμψε και κινείται στο 1,25 δολ., καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι κρίνουν πως εξαντλήθηκαν τα περιθώρια πτώσης.

Μετά την αμερικανική ανάκαμψη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (και ιδίως τα "μικρά") περιόρισαν την πτώση τους, που είχε ξεπεράσει το 2%. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,2% , ο DAX 0,66% , ενώ ο CAC με πτώση 0,05%

Στην Νέα Υόρκη, τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος και εν συνεχεία ο κλάδος εμπορευμάτων, ενέργειας, μετάλλων. Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 0,2%, της Goldman Sachs 1,3% και της J.P. Morgan Chase 1%.

Κατά τα λοιπά, η Dell υποχωρεί πάνω από 3%, καθώς κάποια μεγέθη στα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Πιέσεις επικρατούν και στον τεχνολογικό κλάδο, μετά τις δυσμενείς προοπτικές που σκιαγράφησαν Brocade Communications Systems και Salesforce.com.

Ο τίτλος της Abbott Laboratories αντιδρά με ήπια πτώση στην απόφαση εξαγοράς της ινδικής Piramal Healthcare προς 3,7 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v