Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street

Άλλη μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας για τα διεθνή χρηματιστήρια, αυτή την φορά εξαιτίας της απαγόρευσης του «γυμνού» short selling από την γερμανική κυβέρνηση. Περιορίζεται η αρχική μεγάλη πτώση στη Wall.

Άλλη μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας για τα διεθνή χρηματιστήρια, αυτή την φορά εξαιτίας της απαγόρευσης του «γυμνού» short selling από την γερμανική κυβέρνηση.

Η Wall Street, προβληματισμένη ήδη από την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις χρηματοπιστωτικής εποπτείας στις ΗΠΑ, εξέλαβε τις εξελίξεις αρχικά πιο «ψύχραιμα», στηριζόμενη επίσης και στα στατιστικά στοιχεία, που έδειξαν καλή πορεία του πληθωρισμού τον Απρίλιο, με ηπιότερες πιέσεις στις τιμές.

Στη συνέχεια επικράτησαν μαζικές ρευστοποιήσεις, που ώθησαν τον δείκτη Nasdaq σε πτώση 2% και πλέον, ενώ ο S&P προς στιγμήν υποχώρησε κάτω από τις 1.102 μονάδες, το κυλιόμενο μέσο όρο 200 ημερών, προκαλώντας φόβους περισσότερων πωλήσεων.

Αυτή την ώρα πάντως οι πιέσεις περιορίζονται και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,83% στις 10.426 μονάδες, ο S&P 0,76% στις 1.112 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,9% στις 2.296 μονάδες.

Οι φόβοι μεγαλύτερης επόπτευσης στις χρηματοοικονομικές αγορές προκάλεσαν έντονες πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ, το οποίο πάντως μετά την αρχική «βουτιά» ανέκαμψε αισθητά, καθώς φημολογήθηκε παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά. Το πετρέλαιο βουλιάζει κάτω από 70 δολάρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 2,8% χαμηλότερα, ο DAX με πτώση 2,72% στις 5.988,67 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 2,92% στις 3.511,67 μονάδες.

Στη Νεα Υόρκη, oι αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έφτασαν σε συμβιβαστική συμφωνία όσον αφορά το μοίρασμα των εξουσιών ανάμεσα στους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, όσον αφορά την τραπεζική εποπτεία, επιτρέποντας την προώθηση της μεταρρύθμισης της Wall Street προς την τελική έγκριση.

Από το εταιρικό μέτωπο, η Hewlett-Packard ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 28%.

Η Deere κερδίζει 3% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεών της.

Η Discounter Target αντιδρά με άνοδο σχεδόν 3% στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v