Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αναποφάσιστη" η Wall Street

Μικτά πρόσημα επικρατούν στη Wall  καθώς εξαγορές και εταιρικά κέρδη λειτουργούν ευεργετικά, αλλά τα οικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη συγκρατούν. Κέρδη στις ευρωαγορές, θετική αντίδραση ευρώ.

Μικτά πρόσημα καταγράφει η Wall Street, αναζητώντας κατεύθυνση μετά τις έντονες διακυμάνσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Μια σειρά εξαγορές και συγχωνεύσεις, καθώς και ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα, προσφέρουν στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία.

Στον αντίποδα, οι απογοητευτικά στατιστικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ, οι φόβοι για επιβράδυνση στην Κίνα και οι ανησυχίες για τα χρέη στην Ευρώπη, συγκρατούν τις διαθέσεις.

Μετά τα αρχικά θετικά πρόσημα, οι κινήσεις των βασικών δεικτών έγιναν μικτές, ενώ στην συνέχεια επικράτησαν τα "κόκκινα." Οδείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,56% στις 10.561 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,61% στις 1.128 μον., ενώ ο Nasdaq 0,5% στις 2.335 μονάδες.

Ο βασικός δείκτης στην Σαγκάη διολίσθησε 5% εξαιτίας φόβων για επιβολή αυξήσεων στο κόστος δανεισμού και μέτρων συγκράτησης της ανάπτυξης.

Οι φόβοι για τα χρέη των ασθενέστερων ευρωπαϊκών οικονομιών εξακολουθούν να δυναστεύουν την επενδυτική ψυχολογία, αλλά πάντως τα χρηματιστήρια της Ευρώπης κινήθηκαν σήμερα υψηλότερα, με στήριξη και από τους τραπεζικούς τίτλους.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει άνοδο 0,78%, ο DAX ενισχύεται 0,89%, ενώ ο CAC σημειώνει κέρδη 0,21%.

Το ευρώ διολίσθησε σε χαμηλό 4 ετών, αλλά ανακάμπτει αυτή την ώρα και κινείται περί τα 1,23 δολάρια.

Στην αμερικανική αγορά, η General Motors επέστρεψε στο α΄τρίμηνο σε κερδοφορία και έκανε πρόβλεψη για επιστροφή σε κερδοφορία στο σύνολο του οικονομικού έτους.

Η μετοχή της Lowe διολισθαίνει 2% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 3% αλλά επιφυλακτικών προβλέψεων για την συνέχεια.

Σημαντική είναι η δραστηριότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις για μια ακόμη συνεδρίαση.

Η Prudential έλαβε έγκριση για την εξαγορά του βραχίονα AIA της AIG.

Η ιαπωνική Astellas Pharma ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την αμερικανική βιοτεχνολογική OSI Pharmaceuticals.

Η Man Group ανακοίνωσε ότι θα εξαγορά την ομοειδή εταιρία διαχείρισης hedge fund, GLG Partners προς 1,6 δισ. δολ.

Τέλος, η Universal Health επιβεβαίωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρία ψυχιατρικών εγκαταστάσεων Psychiatric Solutions.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης μεταποίησης Empire μειώθηκε κάθετα στο 19,1 τον Μάιο στις ΗΠΑ από 31,86 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v