Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα στη Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα, μετά την ευνοϊκή ένταση των προηγούμενων συνεδριάσεων, επικρατεί στην Wall. Πολλές εξαγορές και συγχωνεύσεις, στατιστικά και Q1, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Κέρδη ευρωαγορών, πιέσεις ευρώ.

Σταθεροποιητική εικόνα, μετά την ένταση των προηγούμενων συνεδριάσεων, επικρατεί στην Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις αρκετές εξαγορές και συγχωνεύσεις, ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και, φυσικά, τις εξελίξεις στην κρίση της ευρωζώνης.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με ήπια διόρθωση και κινούνται αυτή την ώρα με μικρή άνοδο και συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 10.916 μονάδες, ο S&P 0,1% στις 1.172 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,35% στις 2.433 μονάδες.

Οι πολλές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, ενώ υπό πίεση παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, καθώς κλιμακώνονται οι εισαγγελικές έρευνες για τις ευθύνες μεγάλων τραπεζών στην διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι καλές προοπτικές από την IBM και την Fluor και η διαρροή της είδησης για την εξαγορά της Sybase από την SAP, στήριξαν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street στην χθεσινή συνεδρίαση.

Σήμερα, μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, η Sybase ενισχύεται 15% σχεδόν, ενώ η SAP υποχωρεί 1,18%.

Τα σημερινά στατιστικά στοιχεία έχουν μάλλον αρνητική επίπτωση, καθώς ο αριθμός των νέων επιδομάτων ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο αριθμός του συνόλου των επιδοτούμενων αυξήθηκε.

Πιέσεις εκδηλώνονται στους τίτλους τραπεζών που έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αργών για εξαπάτηση επενδυτών στο πλαίσιο της κρίσης των στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Credit Agricole και η Merrill Lynch της Bank of America, περιλαμβάνονται στην έρευνα.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Cisco υποχωρεί σχεδόν 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Η Sony ενισχύεται και στις αμερικανικές συναλλαγές, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων οικονομικού δ΄τριμήνου.

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων λιτότητας στην ανάπτυξη της Ευρώπης, πιέζουν το ευρώ σε χαμηλό μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου. Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε έως το 1,2552 δολ.

Πάντως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν με ήπια άνοδο στα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η Πορτογαλία, καθώς και τις επιτυχείς εκδόσεις ιταλικών ομολόγων, που διασκεδάζουν τους φόβους για τη ν κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,62%, ο DAX 0,89%, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,08%.

Σημειώνεται ότι ορισμένα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία) παραμένουν σήμερα κλειστά για την θρησκετυική γιορτή της Αναλήψεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v