Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ταύροι έλαμψαν στη Wall Street

Tα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ έδωσαν ισχυρή ώθηση στους δείκτες της Wall Street. Άνοδος άνω του 2% για το Nasdaq. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός.

Tα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ έδωσαν ισχυρή ώθηση στους δείκτες της Wall. Άνοδος άνω του 2% για το Nasdaq. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός.  Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Μάρτιο με τους αναλυτές ωστόσο να εστιάζουν την προσοχή τους στην αύξηση των εξαγωγών κατά 3%, αισιόδοξη ένδειξη ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας.

Παράλληλα τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η Ισπανική κυβέρνηση καθησύχασαν εν μέρει τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη μετάσταση του δημοσιονομικού προβλήματος της Ελλάδας και στις υπόλοιπες χώρες του Νότου.

Εντούτοις το ερώτημα παραμένει σύμφωνα με τον αναλυτή της Key Private Bank, Bruce McCain, "αν η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα διατηρηθεί κατόπιν των νέων δεδομένων στις ευρωπαικές αγορές". O ίδιος υποστηρίζει ότι θα συνεχιστεί η ανάκαμψη.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης οι μετοχές των Boeing, της Caterpillar και της Du Pont ενισχύονται κοντά 2% ενώ οι τίτλοι των Intel, IBM και Cisco -εισηγμένες που αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα στο τέλος της συνεδρίασης- κερδίζουν πάνω από 2,5%.

Η τιμή του χρυσού αναρριχήθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με το συμβόλαιο Ιουνίου να κερδίζει 17,4 δολάρια ή 1,4% στα 1.237,30 δολ. ανά ουγκιά στο Comex της Νέας Υόρκης.

Στον αντίποδα νέες απώλειες 1% (στα 75,58 δολ./βαρέλι) για την τιμή του πετρελαίου στις αγορές μετά την μικρότερη της αναμενόμενης πτώσης στα αποθέματα στις ΗΠΑ με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Εxxon Mobil να ενισχύονται 0,4% και 0,7% αντίστοιχα.

Σημαντικά κέρδη και για τον τεχνολογικό κλάδο, με την Fidelity N.I. να εκτινάσσεται 4% μετά την προσφορά εξαγοράς της.

Πτώση κοντά 2% για τη μετοχή της Walt Disney που ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 0,7% στα 24,27 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 1% στα 2,88 δολάρια. Απώλειες 0,9% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 5,02 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,39% στις 10.897,14 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,37% στις 1.171,67 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 2,09% στις 2.425,31 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,92%, στις 5383,45 μονάδες ο DAX 2,41% στις 6.183,49 ενώ ο CAC με άνοδο 1,1%, στις 3.733,87 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Ισπανίας έκλεισε με κέρδη 0,81% και της Πορτογαλίας υψηλότερα 2,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v