Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ισπανία "έπεισε" τους επενδυτές στη Wall

Η ισπανική λιτότητα καθησύχασε τους φόβους "ντόμινο" της κρίσης χρεών και η αναρρίχηση του χρυσού σε νέο ρεκόρ τόνωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον, προκαλώντας δυναμική άνοδο στα χρηματιστήρια ΗΠΑ και Ευρώπης.

Η ισπανική λιτότητα διασκέδασε τους φόβους «ντόμινο» της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και η αναρρίχηση του χρυσού σε διαδοχικά ρεκόρ τόνωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον, προκαλώντας νέο μίνι-ράλι στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,02% στις 10.858 μονάδες, ο S&P 0,91% στις 1.166 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,46% στις 2.410 μονάδες.

Η τιμή του χρυσού αναρριχήθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με το συμβόλαιο Ιουνίου να κερδίζει 17,4 δολάρια ή 1,4% στα 1.237,30 δολ. ανά ουγκιά στο Comex της Νέας Υόρκης.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κινείται 1% υψηλότερα και το ευρώ ενισχύεται, μετά τα στοιχεία ανέλπιστης ανάπτυξης στην γερμανική οικονομία και την δέσμευση της Ισπανίας για μέτρα δημοσιονομικής συγκράτησης.

Στις ευρωαγορές, τα κέρδη επιταχύνθηκαν μετά την πολύ καλή πορεία της Wall Street και ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,89%, στις 5381,71 μονάδες ο DAX 2,41% στις 6.183, ενώ ο CAC με άνοδο 1,1%, στις 3.733 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, το έντονο ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών που ασχολούνται με τον χρυσό προκάλεσε θετικά πρόσημα από το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Μεγάλα κέρδη αποκομίζει και ο τεχνολογικός κλάδος, με την Fidelity N.I. να εκτινάσσεται 4% μετά την προσφορά εξαγοράς της.

Στον αντίποδα, αρνητική είναι η επίδραση της έρευνας των εισαγγελικών αρχών στην Morgan Stanley, η μετοχή της οποίας υποχωρεί 5%.

Η Barrick Gold και η Newmont Mining σημειώνουν άνοδο 1% και πλέον, μετά την αναρρίχηση του χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ, στα 1.239 δολάρια ανά ουγκιά.

Η Achillion Pharmaceuticals εμφανίζει ράλι 13% μετά τα θετικά αποτελέσματα έρευνας για σκευάσματα της εταιρίας.

Η Blackstone Group υποχωρεί 2,5% μετά την φήμη ότι, σε συνεργασία με τις Thomas H. Lee και TPG Capital θέλει να αγοράσει την Fidelity National Information Services.

Ο τίτλος της Walt Disney υποχωρεί 2,8% κατόπιν κοινοποίησης των αποτελεσμάτων της, που αποδείχθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Στα στατιστικά στοιχεία, ανακοινώθηκε διεύρυνση στο εμπορικό έλλειμμα Μαρτίου στα 40,42 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v