Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στη Wall, διόρθωση στις ευρωαγορές

Μετά την αρχική διόρθωση, η Wall Street κινείται σταθεροποιητικά, αφομοιώνοντας τα κέρδη του θεαματικού χθεσινού ράλι τιμών. Η ψυχραιμία στη Ν. Υόρκη περιορίζει τις ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές.

Μετά την αρχική διόρθωση στον απόηχο του θεαματικού ράλι, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται σταθεροποιητικά, αντλώντας στήριξη από τα κέρδη κυρίως στην βιοτεχνολογία και την υψηλή τεχνολογία.

Οι δείκτες άνοιξαν την συνεδρίαση με πτώση 0,8% περίπου, μετά το χθεσινό θεαματικό ράλι τιμών στον απόηχο του πακέτου στήριξης της ευρωζώνης 1 τρισ. δολαρίων, καθώς οι «δεύτερες σκέψεις» για την επίδραση του πακέτου στην ανάπτυξη και η φόβοι υπερθέρμανσης στην Κίνα, λειτούργησαν ανασταλτικά.
 
Οι απώλειες περιορίστηκαν αισθητά όμως στη συνεχεια και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,03% στις 10.783 μονάδες, ο S&P 0,11% στις 1.158 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει ανοδο 0,32% στις 2.382 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια εμφανίζουν διόρθωση της τάξης του 0,9% όπως καταγράφονται στον παγκόσμιο δείκτη MSCI, με τις αναδυόμενες μετοχές να υποχωρούν 0,7%.

Στην Ευρώπη, η διόρθωση έφτασε στο -2% για τους μεγάλους δείκτες, αλλά μετά το σχετικά "ψύχραιμο" άνοιγμα της Wall, η πτώση περιορίζεται και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,15%, ο DAX 0,37%, ενώ ο CAC 1,22%.

Μετά την αρχική ευφορία με το πακέτο 1 τρισ. δολ. στην ευρωζώνη, επικρατούν επιφυλάξεις για το κατά πόσον μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση στα προβλήματα χρεών της ευρωζώνης.

Tις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισε ο κλάδος τραπεζών, όπου επικρατούν ρευστοποιήσεις, μετά τα θεαματικά χθεσινά κέρδη.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις στον μεταλλευτικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση μεγάλης επιτάχυνσης του πληθωρισμού στην Κίνα, που δημιουργεί συνθήκες αύξησης των επιτοκίων στην ισχυρή κινεζική οικονομία.

Στη Νέα Υόρκη, η εταιρία ασφάλισης ομολόγων MBIA αντιδρά με πτώση 7% στην ανακοίνωση ζημιάς για το α΄τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v