Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H κούρσα των αγορών συνεχίζεται στη Wall Street

Το ράλι ανακούφισης των διεθνών αγορών συνεχίζεται στην Wall Street, μετά την αποκάλυψη του ευρωπαϊκού πακέτου της τάξεως του 1 τρισ. δολ. για να συγκρατηθεί η κρίση χρεών στην ευρωζώνη. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Το ράλι ανακούφισης των διεθνών αγορών συνεχίζεται στην Wall Street, μετά την αποκάλυψη του ευρωπαϊκού πακέτου 1 τρισ. δολ. για να συγκρατηθεί η κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Η Citigroup, η Bank of America και η Morgan Stanley αποκομίζουν κέρδη 5% και πλέον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 3,36% στις 10.730 μονάδες, ο S&P 3,54% στις 1.150 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κε΄ρδη 4,53% στις 2.368 μονάδες.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκε έως το όριο ημερήσιας διακύμανσης στις 1,162 μονάδες.

Η διολίσθηση του ευρώ σε χαμηλό 14 ετών και η εκτίναξη των ομολόγων στον ευρωπαϊκό Νότο, ώθησε τα 16 μέλη της ευρωζώνης σε συμφωνία παροχής βοήθειας ύψους 750 δισ. ευρώ σε χώρες που κινδυνεύουν από κερδοσκόπους.

Η ΕΚΤ ανέλαβε, επιπλέον, υποχρέωση αγοράς κρατικών και ιδιωτικών ομολόγων.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί πρωτοφανής άνοδος, με το χρηματιστήριο της Ισπανίας να ενισχύεται έως 12,5% με την μεγαλύτερη άνοδο της ιστορίας του και την αγορά της Λισσαβόνας να αποκομίζει κέρδη 10%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται σχεδόν 5%, ο DAX 4,87%, ενώ ο CAC εκτινάσσεται 8,5%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας αποκομίζει κέρδη για πρώτη φορά σε 6 ημέρες, σημειώνοντας άνοδο 1,6%.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις από τις ΗΠΑ, πέραν τις εκτίναξης των τραπεζών σε επίπεδα 5% με 10%, οι ενεργειακές Schlumberger και Chevron ακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα, ενώ η Alcoa σημειώνει ράλι στον απόηχο της αναρρίχησης των τιμών των μετάλλων.

Η Boeing αντιδρά με άνοδο 3,8% στην αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Η Altria εμφανίζεται ράλι 3,9% καθώς η καπνοβιομηχανία ανήλθε στο Νο1 της λίστας Barron’s 500 με τις καλύτερες εισηγμένες των ΗΠΑ και του Καναδά, βάση πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v