Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάζεψε τις απώλειες η Wall Street

Αν και τα προβλήματα της ευρωζώνης συνεχίζουν να κυριαρχούν στην επενδυτική σκηνή, η Wall στρέφεται σε καλά εταιρικά και στατιστικά μεγέθη και εμφανίζει μικτά πρόσημα. Νέες απώλειες ευρωαγορών, ευρώ.

Αν και τα προβλήματα της ευρωζώνης συνεχίζουν να κυριαρχούν στην επενδυτική σκηνή και συγκρατούν τις αγοραστικές διαθέσεις, οι απώλειες περιορίζονται το απόγευμα στην Wall Street και δημιουργούν μικτά πρόσημα στους βασικούς δείκτες, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται και σε εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα και θετικές στατιστικές εξελίξεις.

Αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε με τριψήφιες απώλειες για τον δείκτη Dow Jones, το βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστήριου κινείται αυτή την ώρα με ελαφρά άνοδο στις 10.928 μονάδες, ενώ ο S&P διαμορφώνεται στις 1174 μονάδες, και ο Nasdaq υποχωρεί 0,32% στις 2.437 μονάδες.

Πιέσεις υφίστανται οι ενεργειακοί τίτλοι, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί 3% κάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, αντιδρώντας στην κάθετη άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα διολίσθησε 1,2% στο 1,2819 δολ.

Κέρδη αποκομίζουν οι επιχειρήσεις προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Θετικά επέδρασε στο αμερικανικό χρηματιστήριο η ανακοίνωση ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο 2008.

Οι φόβοι για μετάσταση της ελληνικής κρίσης χρεών σε άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, ειδικά μετά την προειδοποίηση της Moody’s για την Πορτογαλία, προκάλεσαν άλλη μια συνεδρίαση έντονων πιέσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,28% στις 5.342,69 μονάδες, ο DAX 0,81% στις 5.958,48 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 1,44% στις 3.636,53 μονάδες. Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Πορτογαλίας έκλεισε με πτώση 3,82% ενώ στην Ισπανία 2,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v