Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορές και στατιστικά ωθούν υψηλότερα τη Wall

Η συγχώνευση Continental - UAL και άλλα deals, τα καλά στατιστικά δεδομένα και το ελληνικό "πακέτο" στήριξης, προκαλούν ανάκαμψη στην Wall Street. Θετικό γύρισμα σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανάκαμψη μετά τις έντονες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης καταγράφει η Wall Street, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην μεγάλη συγχώνευση μεταξύ Continental και United Airlines, τις προσδοκίες για καλά στατιστικά δεδομένα και την ανακούφιση για το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,75% στις 11.090 μονάδες, ο S&P 0,6% στις 1.193 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,77% στις 2.480 μονάδες.

Στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας επικράτησαν έντονες πιέσεις, εξαιτίας κυρίως του τραπεζικού κλάδου.

Από το στατιστικό μέτωπο στην σημερινή συνεδρίαση, τα μεγέθη για το ατομικό εισόδημα και την ατομική δαπάνη Μαρτίου αποδείχθηκαν εντός των προβλέψεων. Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες, που ήταν υποτονικά, ενώ αργότερα ο δείκτης ISM μεταποίησης Απριλίου έδειξε την μεγαλύτερη αύξηση έξι ετών και επέτεινε τις ανοδικές τάσεις.

Από το εταιρικό μέτωπο, η Continental Airlines ενισχύεται 2,55% και η United Airlines 3,21% μετά την ενοποίησή τους.

Εντονη δραστηριότητα εξαγορών επικρατεί και στον μεταλλευτικό κλάδο. Η ευρωπαϊκή Norsk Hydro έκανε σημαντική επένδυση στην βραζιλιάνικη Vale. Η Glencore International εν τω μεταξύ, φημολογείται ότι δουλεύει πρόταση στην Xstrata.

Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 1,6% μετά την «υπεράσπισή της» από τον κ. Warren Buffett στην ετήσια συνέλευση της Berkshire Hathaway.

Ο τίτλος της Pozen εκτινάσσεται 8% μετά την έγκριση φαρμάκου για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας που παρασκευάζει με την AstraZeneca.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιρκάτησαν ελαφρές πιέσεις μέχρι το μεσημέρι, καθώς συνεχίζουν να επικρατούν φόβοι για μετάδοση της κρίσης σε άλλα μέλη της ευρωζώνης, παρά το πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο η εύρωστη ανάκαμψη της Wall "τράβηξε" και τους ευρωπαΪκούς δείκτες και αυτή την ώρα ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,71%, ενώ ο CAC 0,69%. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v