Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση στην Wall Street λόγω Fed και Ελλάδας

Με κατακόρυφη άνοδο αντιδρά η Wall στις ελπίδες εκτόνωσης της ελληνικής κρίσης, την μείωση των Αμερικανών ανέργων και τα εύρωστα επιχειρηματικά αποτελέσματα, που στηρίζουν την θετική άποψη της Fed για την οικονομία.

Με κατακόρυφη άνοδο αντιδρά το αμερικανικό χρηματιστήριο στις ελπίδες ότι το πακέτο βοήθειας της Ελλάδας θα δοθεί από μέρα σε μέρα, την νέα μείωση στις τάξεις των Αμερικανών ανέργων και μια σειρά εύρωστα επιχειρηματικά αποτελέσματα, που υποστηρίζουν την θετική άποψη της Fed για την οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,11% στις 11.168 μονάδες, ο S&P 1,25% στις 1.206 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,09% στις 2.492 μονάδες.

Η ανάκαμψη τιμών είναι ευρεία, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, που αντιδρά αφενός στις θετικές εκτιμήσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία και αφετέρου στις ενδείξεις ότι κοντεύει η συμφωνία οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Στις ευρωαγορές επικράτησε δυναμική θετική αντίδραση και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,56% υψηλοτερα, ο DAX με άνοδο 1%, ενώ ο CAC με άνοδο 1,42%.

Τόσο τα στατιστικά δεδομένα, όσο και τα εταιρικά κέρδη, συγκλίνουν στην αισιόδοξη άποψη για την οικονομική ανάκαμψη, που περιέγραψε και χθες η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε στις 448.000 την περασμένη εβδομάδα, επιτείνοντας τις ελπίδες βελτίωσης στην αγορά εργασίας.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων χρήσης α΄τριμήνου, η ευρωπαϊκή Unilever υποχωρεί 1,3% ενώ η Procter & Gamble ενισχύεται 1% μετά τις ανακοινώσεις τους, ενώ η Potash υποχωρεί 2%.

Η Visa ενισχύεται 0,6% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών, ενώ η Exxon Mobil ενισχύεται 1%.

Η μετοχή της Palm εκτινάσσεται 27% μετά την συμφωνία εξαγοράς της από την Hewlett-Packard, ύψους 1,2 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v