Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικτές τάσεις με FED και S&P στο επίκεντρο

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από την Standards & Poor’s. Στο προσκήνιο η ελληνική κρίση και οι αποφάσεις της FED για επιτόκια. Πτώση στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από την Standards & Poor’s. Στο προσκήνιο η ελληνική κρίση και οι αποφάσεις της FED για επιτόκια. Πτώση στις ευρωαγορές.

Συνεχίστηκε το σερί υποβαθμίσεων κρατών μελών της Ευρωζώνης από τη Standards & Poor’s. Τούτη τη φορά σειρά είχε η Ισπανία καθώς ο οίκος αξιολόγησης βαθμολόγησε με "ΑΑ", από "ΑΑ+" προηγουμένως την οικονομία της Ιβηρικής χερσονήσου, επισημαίνοντας τις ανησυχίες για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Η νέα υποβάθμιση από τη S&P γύρισε σε αρνητικό έδαφος τον Nasdaq ενώ παρά τις αρχικές πιέσεις, με θετικό πρόσημο παραμένουν Dow και S&P.

Αναλυτικά στη Wall, ο Dow ενισχύεται 0,4% στις 11.034 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,54% στις 1.190 μονάδες ενώ τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χαμηλότερα 0,10% στις 2.469 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης η Wall σημείωνε σημαντική άνοδο καθώς εντείνονταν οι φήμες για το ύψος της ελληνικής βοήθειας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Συγκεκριμένα, πληροφορίες έκαναν λόγο για τριετές πακέτο βοήθειας συνολικής αξίας κοντά 100-120 δις. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την υποβάθμιση της Ισπανικής οικονομίας το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου.

Παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν στη σημερινή της συνεδρίαση η FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και πέραν τούτου να συνεχίσει να δεσμεύεται ότι θα τα κρατήσει σε ιστορικά χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο.

Από πλευράς εταιρικών ανακοινώσεων, άνοδο 2% σημειώνει η μετοχή της Dow Chemical μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Στον αντίποδα πτώση 1% για τη μετοχή της PNC Financial Services μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα πουλήσει στο προσεχές διάστημα 16,9 εκατ. μετοχές της εταιρίας.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.586 μονάδες με πτώση 0,3%, ενώ ο DAX 30 υποχώρησε 1,22%, στις 6.084 μονάδες. Πτώση 1,5% για τον CAC 40, στις 3.787 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v