Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη Wall Street εν αναμονή της Fed

Με ανακούφιση αντιδρούν οι διεθνείς αγορές στις διαρροές για αύξηση του όγκου και διάρκειας του ελληνικού πακέτου στήριξης. Κέρδη στην Wall εν αναμονή της Fed, σταθερά οι ευρωαγορές μετά το πρωινό ξεπούλημα.

Θετικά αντιδρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την χθεσινή «σφαγή» καθώς «οι επενδυτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η ελληνική κρίση θα περιοριστεί,» όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.

Το ενδιαφέρον στην Wall Street επικεντρώνεται στην τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve για τον καθορισμό των επιτοκίων, ενώ μια σειρά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων λειτουργούν ευεργετικά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 11.031 μονάδες, ο S&P 0,57% στις 1.190 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,4% στις 2.480 μονάδες.

Στις διεθνείς αγορές συνεχίστηκαν οι έντονες πιέσεις το πρωί, εξαιτίας φόβων για εξάπλωση της ελληνικής κρίσης, αλλά το μεσημέρι έγινε πλήρης ανατροπή, λόγω φημών για άμεση και αυξημένη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Το ευρώ εκτινάχθηκε σε υψηλά ημέρας έναντι του δολαρίου και του γεν, τα Bunds υποχώρησαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έσβησαν τις πρωινές απώλειες, μετά τις φήμες για το ύψος και την διάρκεια της ελληνικής βοήθειας από ΔΝΤ-ΕΕ. Πλέον, οι πληροφορίες μιλούν για τριετές πακέτο, η συνολική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 100-120 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE γυρίζει σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,34% ενώ οι απώλειες του DAXκαι του CAC περιορίζονται ραγδαία.

Επιστρέφοντας στο κύριο στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street, η Fed πρόκειται σύμφωνα με την συντριπτική πλειοψηφία των εκτιμήσεων να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια και οι αναλυτές περιμένουν ότι θα συνεχίσει να δεσμεύεται ο΄τι θα τα κρατήσει χαμηλά «για παρατεταμμένη περίοδο.»

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η Dow Chemical κερδίζει 1,4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Royal Dutch Shell υποχωρεί 0,18% ενώ η Nextel της Sprint υποχωρεί 3,31%.

Η PNC Financial Services αντιδρά με πτώση 1% στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι σκοπεύει να πωλήσει 16,9 εκατ. μετοχές του οίκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v