Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Μόνη λύση η βοήθεια της Ελλάδας

Δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά η παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, ενώ ο Α. Βέμπερ τόνισε ότι οι πολιτικές κυβερνήσεις δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο το ευρώ.

Σόιμπλε: Μόνη λύση η βοήθεια της Ελλάδας
Δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά η παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι, αν δεν υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα, θα εκδηλωθούν απρόβλεπτες επιπτώσεις στις αγορές. Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι «σε μεγάλο βαθμό, η κρίση έχει λήξει στην Γερμανία και την Ευρώπη.»

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο (εικονιζόμενος) Αξελ Βέμπερ, διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, δήλωσε ότι το ευρώ παραμένει ένα σταθερό νόμισμα, συμπληρώνοντας ότι οι πολιτικές κυβερνήσεις δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία των πρώτων 10 χρόνων του νομίσματος.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στο Μόναχο, ο κ. Βέμπερ δήλωσε επίσης ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε, είναι ότι δεν θέσαμε υπό έλεγχο τα πράγματα στις καλές εποχές. Κάποιες χώρες που είχαν έλλειμμα 6-7% στην περασμένη 10ετία, φυσικά όταν χτύπησε η κρίση, δεν είχαν περιθώρια να αφήσουν τους αυτόματους σταθεροποιητές να δουλέψουν…. Η Ελλάδα πραγματικά δεν αξιοποίησε τα πλεονεκτήματα του ευρώ στα τελευταία 10 χρόνια.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v