Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική θετική αντίδραση Wall με τραπεζική ώθηση

Το κύμα εταιρικών αποτελεσμάτων, τα καλά στατιστικά απασχόλησης και η συμφωνία εξαγοράς της Palm, σε συνδυασμό με αισιοδοξία λόγω Fed και Ελλάδας, στηρίζουν σε αισθητή ανάκαμψη την Wall.

Το κύμα των εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης, τα καλά στατιστικά για την απασχόληση και η συμφωνία εξαγοράς της Palm από την Hewlett-Packard, απομακρύνουν το επίκεντρο από τις ανησυχίες για την δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη και στηρίζει υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η ανάκαμψη τιμών είναι ευρεία αλλά τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, που αντιδρά αφενός στις θετικές εκτιμήσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία και αφετέρου στις ενδείξεις ότι κοντεύει η συμφωνία οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,87% στις 11.141 μονάδες, ο S&P 1,02% στις 1.203 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,83% στιος 2.492 μονάδες.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε στις 448.000 την περασμένη εβδομάδα, επιτείνοντας τις ελπίδες βελτίωσης στην αγορά εργασίας.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων χρήσης α΄τριμήνου, η ευρωπαϊκή Unilever υποχωρεί 1,3% ενώ η Procter & Gamble ενισχύεται 1% μετά τις ανακοινώσεις τους, ενώ η Potash υποχωρεί 2%.

Αναμένονται στη συνέχεια τα αποτελέσματα της Exxon Mobil (+1,32%).

Η μετοχή της Palm εκτινάσσεται 27% μετά το deal ύψους 1,2 δισ. δολ. με την H-P.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα κολοσσών στην Ευρώπη, όπως η Unilever και η Siemens στηρίζουν σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,72%, ο DAX 0,58%, ενώ ο CAC 0,99%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v