Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάδα, Q1 και deals ενίσχυσαν τη Wall

Οι πρώτες ενδείξεις εκτόνωσης της ελληνικής κρίσης, η μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα ώθησαν τους δείκτες της Wall υψηλότερα.

Οι πρώτες ενδείξεις εκτόνωσης της ελληνικής κρίσης, η μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα ώθησαν τους δείκτες της Wall υψηλότερα. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Για άλλη μια συνεδρίαση στο προσκήνιο των εξελίξεων βρέθηκε το ελληνικό ζήτημα με τους επενδυτές να μοιάζουν εφησυχασμένοι πλέον ότι σύντομα θα δοθεί οριστικά λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, μετά τις διαρροές στον τύπο για το ύψος της βοήθειας και τις αλλεπάληλες δηλώσεις στήριξης Ευρωπαίων ηγετών.

Παράλληλα τη θεαματική άνοδο στους δείκτες της Wall στήριξε η νέα μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ – αν και κατώτερη της αναμενόμενης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την ανακοίνωση της FED την προηγούμενη μέρα για τις πρώτες ενδείξεις βελτίωσης της αγοράς εργασίας.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων ο πετρελαικός κολοσσός της Exxon Mobil ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 38% στο α΄ τρίμηνο- κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών ενώ οι Procter & Gamble και Aetna ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Επιπλέον η συμφωνία εξαγοράς ύψους 1,2 δισ. δολαρίων της Palm από τη Hewlett Packard ώθησε υψηλότερα κοντά 25% τη μετοχή της πρώτης.

Ισχυρά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, με τους τίτλους των Citigroup και Bank of America να ενισχύονται 2,5% και 3% αντίστοιχα.

Άνοδος 2,4% για την τιμή του πετρελαίου στα 85,15 δολ./βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να ακολουθούν αντίθετες πορείες, κέρδη 2% για τον πρώτο και πτώση 1% για τον δεύτερο.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 1,4% στα 25,86 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 9% στα 3,25 δολάρια. Άνοδος 0,2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 5,81 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 1,1% στις 11.167,32 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 1,29% στις 1.206,77 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,63% στις 2.511,92 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,56% υψηλοτερα στις 5.617,84 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1% στις 6.144,91 μονάδες, ενώ ο CAC 1,42% στις 3.840,62 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v