Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη, ευρώ

Απώλειες σημειώουν Wall και ευρωαγορές με αφορμή τις εντεινόμενες αηνσυχίες για τη πιθανότητα μετάστασης της κρίσης σε άλλα κράτη της ΕΕ. Σε χαμηλό έτους το ευρώ, υποχωρεί και το πετρέλαιο.

Πτωτικά κινείται η Wall Street, με το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 να κινείται χαμηλότερα 1%, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφει τόσο ο δείκτης Dow Jones με -0,69% όσο και ο δείκτης Nasdaq στο -1,44%. Μεγαλύτερες οι απώλειες για τις ευρωαγορές.

Το αρνητικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύεται τόσο από τους αυξανόμενους φόβους για την οικονομική «ευρωστία» της Ευρωζώνης, τις αναταραχές στην Ελλάδα αλλά και την προειδοποίηση της Moody’s για νέα πιθανή υποβάθμιση της οικονομίας της Πορτογαλίας.

Στην έκθεση της η Moody’s σημείωσε ότι είναι πιθανό να περικόψει κατά μία ή και δύο βαθμίδες την αξιολόγηση της Πορτογαλίας από την τρέχουσα Aa2, αφού όπως εκτιμά οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πιθανό να αυξήσουν το κόστος δανεισμού της χώρας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ το μήνα Απρίλιο δεν αποτελεί ευχάριστο νέο αφού οι 32.000 νέες θέσεις δεν αποτελούν ισχυρή επίδοση.
 
Απώλειες άνω του 1% σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς κινείται σε χαμηλά έτους και κάτω από τα 1,29. Το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω απο 80 δολάρια.

Στην Ευρώπη, μεγαλύτερες οι απώλειες για τις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες με το δείκτη DAX να σημειώνει απώλειες 1,04%, χαμηλότερα από τις 5.950 μονάδες, -1,69% στο Λονδίνο για το δείκτη FTSE – 100 και -1,73% στο Παρίσι για το δείκτη CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v