Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals και οικονομία ωθούν την Wall

Ένα "μπουκέτο" από καλές ενδείξεις για την αμερικανική ανάκαμψη, εξαγορές και συγχωνεύσεις, αλλά και η ανακούφιση για το πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, λειτουργούν ευεργετικά στη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ένα "μπουκέτο" από ευχάριστα οικονομικά στατιστικά, εξαγορές και συγχωνεύσεις, και η ανακούφιση για το πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, λειτουργούν ευεργετικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο και στηρίζουν τους βασικούς δείκτες σε αισθητή ανάκαμψη.

Στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας επικράτησαν έντονες πιέσεις, εξαιτίας κυρίως του τραπεζικού κλάδου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την αγορά αποφασισμένη για θετική αντίδραση και οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις επιβεβαίωσαν την αισιοδοξία, ωθώντας τον δείκτη Dow Jones αυτή την ώρα σε κέρδη 0,81% στις 11.097 μονάδες, τον S&P 0,75% στις 1.195 μονάδες, ενώ τον Nasdaq 1,11% στις 2.488 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στην σημερινή συνεδρίαση, τα μεγέθη για το ατομικό εισόδημα και την ατομική δαπάνη Μαρτίου κατέδειξαν ότι συνεχίζεται η βελτίωση στις καταναλωτικές διαθέσεις των Αμερικανών.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες, που ήταν υποτονικά, ενώ αργότερα ο δείκτης ISM μεταποίησης Απριλίου έδειξε την μεγαλύτερη αύξηση έξι ετών και επέτεινε τις ανοδικές τάσεις.

Από το εταιρικό μέτωπο, η Continental Airlines ενισχύεται 2,55% και η United Airlines 3,21% μετά την συμφωνία τους για συγχώνευση.

Εντονη δραστηριότητα εξαγορών επικρατεί και στον μεταλλευτικό κλάδο. Η ευρωπαϊκή Norsk Hydro έκανε σημαντική επένδυση στην βραζιλιάνικη Vale. Η Glencore International εν τω μεταξύ, φημολογείται ότι δουλεύει πρόταση στην Xstrata.

Σημαντικά κέρδη 2,1% αποκομίζει η Apple, μετά την ανακοίνωση ότι πούλησε 1 εκατομμύριο iPad στις 28 πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του προϊόντος στην αγορά.

Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 1,6% μετά την «υπεράσπισή της» από τον κ. Warren Buffett στην ετήσια συνέλευση της Berkshire Hathaway.

Ο τίτλος της Pozen εκτινάσσεται 8% μετά την έγκριση φαρμάκου για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας που παρασκευάζει με την AstraZeneca.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησαν ελαφρές πιέσεις μέχρι το μεσημέρι, καθώς συνεχίζουν να επικρατούν φόβοι για μετάδοση της κρίσης σε άλλα μέλη της ευρωζώνης, παρά το πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Όμως μετά την εύρωστη άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 6.166,92 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,3% στις 3.828,46 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v