Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Υποβαθμίσαμε την Ελλάδα... για το καλό της!

Ο οίκος S&P δήλωσε ότι ο σκοπός της πρόσφατης υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας ήταν να δείξει πως η χώρα είχε μικρότερη πιθανότητα να χρεοκοπήσει απ’ όσο πίστευαν οι αγορές.

S&P: Υποβαθμίσαμε την Ελλάδα... για το καλό της!
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s δήλωσε ότι ο σκοπός της πρόσφατης υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας που έκανε είχε στόχο να δείξει πως η χώρα είχε μικρότερη πιθανότητα να χρεοκοπήσει απ’ όσο πίστευαν οι αγορές, και όχι να τροφοδοτήσει δημοσιονομικές ανησυχίες.

Ο επικεφαλής Ευρώπης του οίκου, κ. Jean-Michel Six,  δήλωσε ότι η μείωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες είχε στόχο "να διασαφηνίσει ότι οι πιθανότητες στάσης πληρωμών είναι λιγότερες απ’ όσο υποδεικνύουν τα spreads στην αγορά".

Η S&P υποβάθμισε τα ελληνικά ομόλογα σε "ΒΒ+" στις 27 Απριλίου. Ο οίκος προσδιορίζει την κατηγορία "ΒΒ" ως ένδειξη ότι υφίστανται "υποχρεώσεις για τις οποίες υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης επενδυτικού ρίσκου. Η δυνατότητα έγκαιρης αποπληρωμής κεφαλαίου ή τόκων υπάρχει, αλλά υπόκειται μέσα στον χρόνο σε δυσμενείς μεταβολές στις επιχειρηματικές, οικονομικές ή χρηματοπιστωτικές συνθήκες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v