Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορο-σαφάρι και στα offshore στις ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να «κυνηγήσει» περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής εύπορων πολιτών, μέσω των offshore τραπεζικών λογαριασμών τους δήλωσε ο αρμόδιος Αμερικανός γενικός εισαγγελέας.

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να «κυνηγήσει» περισσότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής εύπορων πολιτών, μέσω των offshore τραπεζικών λογαριασμών τους, πέρα από την πολυσυζητημένη προσφυγή κατά της UBS AG, δήλωσε Αμερικανός γενικός εισαγγελέας επί φορολογικών θεμάτων.

«Πιστεύουμε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, επιπλέον στην περίπτωση της UBS, θα έχουμε ανακαλύψει περίπου 4.000 με 7.000 παραπάνω περιπτώσεις. Περιμένουμε τα στοιχεία από τράπεζες και κυβερνήσεις που συνεργάζονται,» δήλωσε ο κ. Kevin Downing, εισαγγελέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ορισμένοι πελάτες ιδιωτικών τραπεζών επιλέγουν το τελευταίο διάστημα να σηκώνουν τα κεφάλαια από τους ελβετικούς λογαριασμούς και να μεταφέρουν τα χρήματα στις ΗΠΑ, για να αποφύγουν την ηλεκτρονική ανίχνευση, αλλά κι εκεί τους πιάνουν οι Αμερικανικές αρχές και θα τιμωρούνται για φοροδιαφυγή και παράνομη εισαγωγή χρήματος στην χώρα, συμπλήρωσε ο κ. Downing.

Η Σιγκαπούρη είναι ένας από τους σταθμούς που ερευνά το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο και η Σαγκάη.

Ο Εισαγγελέας Downing δήλωσε ότι από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία πάταξης της φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ, πολύ χρήμα έχει μετακινηθεί από την Καραϊβική στην Ασία.

Περίπου 15.000 Αμερικανοί αποκάλυψαν τους offshore λογαριασμούς τους και τέθηκαν σε πρόγραμμα αμνηστίας πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v