Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεδρίαση απωλειών στην Wall Street

Τρίτη πτωτική συνεδρίαση στη Wall καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα μικτά στατιστικά μεγέθη, τις απογοητευτικές πωλήσεις του λιανεμπορίου και την συνέχιση της κρίσης στην ευρωζώνη. Επικράτησαν οι πωλητές στις ευρωαγορές.

Τρίτη πτωτική συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα μικτά στατιστικά μεγέθη, τις απογοητευτικές πωλήσεις του λιανεμπορίου και την συνέχιση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Η συνεδρίαση της ΕΚΤ απογοήτευσε τους αναλυτές, καθώς αρκετοί παράγοντες περίμεναν ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα αποφασίσει να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, για να βοηθήσει την εκτόνωση της κρίσης χρεών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,81% στις 10.778 μονάδες, ο S&P 0,94% στις 1.154 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,07% στις 2.376 μονάδες.

Μολονότι οι συνεδριάσεις στην Ευρώπη και τις προθεσμιακές αγορές της Wall Street ξεκίνησαν θετικά, το πνεύμα ανατράπηκε μετά την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, Ζαν Κλωντ Τρισέ, που ώθησε το ευρώ κοντά στο 1,27 δολ. σε νέο χαμηλό 14 μηνών.

Από το στατιστικό μέγεθος, ανακοινώθηκε νέα μείωση, αλλά μικρότερη της αναμενόμενης, στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθώς και αύξηση της παραγωγικότητας α΄τριμήνου αλλά μικρότερη του προηγούμενου τριμήνου.

Η Warner Music Group ανακοινώνει τα μεγέθη α΄τριμήνου σήμερα, καθώς και η Alcatel Lucent που υποχωρεί αισθητά μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων αναμενόμενων ζημιών.

Απογοήτευση προκαλούν τα μεγέθη πωλήσεων Μαρτίου από μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις στην διεξαγωγή γενικών εκλογών στην Βρετανία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,2%, ο DAX εμφανίζει πτώση 0,79%, ενώ ο CAC υποχωρεί 1,95%.

Στην Ασία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 3,3% και ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης 4,1%. Και οι δύο αγορές παρέμειναν κλειστές τις προηγούμενες ημέρες λόγω αργιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v